x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Etiopianul Tamirat Tola câștigă maratonul de la New York. Hellen Obiri câștigă cursa feminină

Etiopianul Tamirat Tola câștigă maratonul de la New York. Hellen Obiri câștigă cursa feminină

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   19:28
Etiopianul Tamirat Tola câștigă maratonul de la New York. Hellen Obiri câștigă cursa feminină
Sursa foto: Hepta

Etiopianul Tamirat Tola a zdrobit concurența și a câștigat duminică Maratonul orașului New York într-un timp record al traseului de două ore, patru minute și 58 de secunde, în timp ce kenyanca Hellen Obiri a câștigat cursa feminină în 2:27:23.

Campionul mondial din 2022 și-a arătat repede intențiile și a reușit pas cu pas să își construiască un avans de aproape două minute până la kilometrul 40. Kenyanul Albert Korir a terminat al doilea în 2:06:57, în timp ce etiopianul Shura Kitata a fost al treilea în 2:07:11.

Concurând în condiții ideale, Tola a depășit dezamăgirea celor două clasări anterioare pe locul patru la New York, revendicând primul său titlu într-un maraton major, după ce a ocupat locul trei la Londra, la începutul acestui an.

Hellen Obiri a a avut un finish foarte bun în cursa feminină pentru a o depăși pe etiopianca Letesenbet Gidey, care a trecut linia de sosire cu aproximativ șase secunde mai lent, în timp ce câștigătoarea de anul trecut, kenyanca Sharon Lokedi, a terminat pe locul trei în 2:27:33.

Plutonul feminin, plin de vedete, a pornit într-un ritm surprinzător de lent, în timp ce un grup aglomerat de fruntașe s-a menținut unit până la kilometrul 30.

Ritmul s-a accelerat considerabil cu mai puțin de 8 kilometri înainte de final, iar potențialele clasate pe podium au fost pe cont propriu pentru un sprint în trei pe ultimii 800 de metri.

Cursa a încununat un an de succes pentru World Marathon Majors, în care au fost doborâte atât recordul masculin, cât și cel feminin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tamirat Tola Hellen Obiri