x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Faceţi-vă loc în elită!

Faceţi-vă loc în elită!

de Marius Mihalcea    |    12 Ian 2011   •   20:21
Faceţi-vă loc în elită!
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Numărătoarea inversă s-a încheiat. Astăzi începe Campionatul Mondial de handbal masculin în Suedia, care se va vedea la Dolce Sport, iar reprezentativa României se numără printre cele 24 de participante. „Plecăm din poziţia de outsideri, dar avem gânduri mari”, a spus preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Tricolorii fac parte din Grupa C şi vor lupta pentru calificare, în ordine, cu Croaţia, cu Danemarca, cu Algeria, cu Australia şi cu Serbia.

Dacă-şi vor îndeplini obiectivul, trecerea în faza a doua a competiţiei, băieţii lui Vasile Stângă vor fi recompensaţi cu câte 3.000 de euro fiecare. „Mai departe vom negocia la faţa locului, în funcţie de performanţe”, a adăugat Gaţu. „Avem o grupă foarte grea. Danemarca este o pretendentă la titlul mondial, Croaţia nu mai are nevoie de nici o prezentare, iar Serbia poate oricând să bată pe oricine. Sperăm să fim o echipă a certitudinii, să facem meciuri bune şi să ieşim de pe teren cu gândul că am făcut tot posibilul pentru a ne îndeplini obiectivul”, a declarat selecţionerul Vasile Stângă.

În Suedia, Stângă va miza pe următorii 18 handbalişti: Mihai Popescu, Ionuţ Ciobanu, Bogdan Pralea – portari; Alexandru Sabou, Gabriel Florea, Alexandru Stamate, Alexandru Şimicu, Alexandru Csepreghi, Cristi Fenici, Daniel Mureşan, Rareş Jurcă, Marius Sadoveac, Valentin Ghionea, Laurenţiu Toma, Ionuţ Georgescu, Ma­rius Novanc, Iulian Stamate, Dan Savenco – jucători de câmp. Croaţia e mare favorită mâine în faţa României, având la Public Bet o cotă de 1,1 la victorie, în timp ce un succes al tricolorilor are cotă 7,4 la un succes. „Banii nu sunt importanţi pentru noi la acest Mondial”, a precizat pivotul Marius Novanc, în vreme ce interul stânga Alexandru Csepreghi crede că „va trebui să ne batem cu Danemarca şi cu Serbia pentru locul al treilea în grupă, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte în meciul cu Croaţia”.

×
Subiecte în articol: handbal sporturi