x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ȘAH “SMART VILLAGE” 2024, o cale spre excelență în șah pentru toate vârstele

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ȘAH “SMART VILLAGE” 2024, o cale spre excelență în șah pentru toate vârstele

de Ciprian Demeter    |    01 Aug 2024   •   16:41
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ȘAH “SMART VILLAGE” 2024, o cale spre excelență în șah pentru toate vârstele
Sursa foto: piotr-makowski unsplash.com

Festivalul Internațional de Șah “Smart Village” – o nouă ediție plină de provocări și premii. Vino și joacă alături de cei mai buni! Premii în valoare de 6000 RON la Ediția a II-a a Festivalului Smart Village.

Pasionații de șah de toate vârstele sunt invitați să participe în perioada 28 august – 1 septembrie 2024 la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Șah “Smart Village”, un eveniment de excepție organizat de Asociația Satelor Inteligente. Desfășurat la Casa Tineretului din Mangalia, festivalul promite o competiție intensă, premii generoase și oportunități unice de a interacționa cu jucători de top.

Această ediție a festivalului nu este doar despre competiție, ci și despre construirea unei comunități de șah puternice și inspirarea viitoarelor generații de jucători. Cu un program bine structurat și o atmosferă prietenoasă, festivalul oferă o platformă ideală pentru tinerii șahiști de a-și testa abilitățile și de a învăța de la cei mai experimentați. În plus, interacțiunile și schimburile de idei între participanți vor contribui la dezvoltarea lor personală și profesională.

Evenimentul se va deschide oficial miercuri, 28 august, cu o sesiune, urmată de primele două runde ale competiției. Festivalul va continua cu două runde pe zi, începând cu ora 16:00, până sâmbătă, când va avea loc și un concurs de BLITZ la ora 18:00, iar duminică, 1 septembrie, va avea loc gala de premiere, urmată de plecarea delegațiilor.

Festivalul include două turnee distincte: Turneul O1, OPEN General – Sistem elvețian, 7 runde, 45 minute + 10 secunde/mutare și Turneul O2 pentru copiii sub 10 ani – Sistem elvețian, 7 runde, 45 minute + 10 secunde/mutare.

Pentru a asigura o competiție corectă și transparentă, departajarea în caz de egalitate se va face după următoarele criterii: victoria directă (mica diagramă), numărul de victorii, Bucholtz tăiat 1 (fără rezultatul jucătorului cu cele mai puține puncte), Bucholtz total, Sonneborn.

Premiile sunt atracția principală a festivalului, cu o valoare totală de 6000 RON. În turneul O1, participanții vor putea câștiga premii în bani, obiecte, cupe și medalii, iar pentru turneul O2, primii trei clasați, atât la băieți cât și la fete, vor primi premii în bani, cupe și medalii.

”Festivalul Internațional de Șah Smart Village este dedicat jucătorilor de toate vârstele care trăiesc în zonele rurale sau urbane și iubesc viața la țară, sau s-aunăscut în zonele rurale.”, a declarat Viorel Stoica, directorul festivalului.

Prin organizarea acestui eveniment, Asociația Satelor Inteligente își reafirmă angajamentul de a promova educația, incluziunea socială și cultura șahului în România. Festivalul evidențiază talentul local și încurajează spiritul de competiție și fair-play, valori esențiale pentru dezvoltarea unei societăți echilibrate și armonioase, iar participarea la Festivalul Internațional de Șah “Smart Village” oferă oportunitatea de a face parte dintr-o mișcare care schimbă vieți și deschide noi orizonturi.

 

 

×