x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Figuranţi fără Hănescu!

Figuranţi fără Hănescu!

de Vicentiu Neagoe    |    18 Sep 2011   •   21:00
Figuranţi fără Hănescu!

Dupa ce Victor Hanescu a decis sa nu participle la aceasta intalnire, putini erau cei care dadeau vreo sansa romanilor Ungur sau Crivoi, in confruntarilre cu mult mai bine cotatii, Radek Stepanek sau Tomas Berdych. Mai mult deca atat, Horia Tecau nu facea pereche la dublu cu Robert Linstedt alaturi de care a jucat anul acesta finala de la Wimbledon, ci cu Marius Copil. De altfel, cei doi au fost singurii care au castigat un singur set de-a lungul celor trei zile, in partida de sambata, scor 3-6, 6-3, 6-0, 6-2, cu perechea Stepanek-Berdych.

Jucatorii de simplu au parut simpli figuranti, in prima zi, Victor Crivoi, nereusind nimic in fata lui Berdych, scor 6-3, 6-3, 7-6, chiar daca acesta a acuzat crampe puternice la ambele picioare: 'E un lucru care nu mi s-a mai intamplat pana acum si nu stiam cum sa fac fata', a spus Tomas. In primul meci al zilei, Stepanek l-a invins pe Adrian Ungur, scor 6-3, 6-2, 6-0. Ziua de ieri, n-a adus nimic nou, cehii, impunandu-se clar, Lukas Rosol – Marius Copil 6-3, 7-6 si Jan Hasek – Victor Crivoi 6-1, 6-4.'Am avut parte de meciuri grele, care ne-au facut sa ne gandim la jocul nostru de acum incolo. Suntem tristi, n-am luat nici un punct, dar asta e, e meritul Cehiei ca a avut jucatori foarte buni, mult mai bine pregatiti decat noi. N-am putut sa ma concentrez foarte bine, mai ales la mingiile foarte importante. Pentru mine urmeaza si un turneu foarte important si ma gandesc si la asta foarte mult.

Nu inseamna ca am tratat totul cu superficialitate, dar am simtit cateva dureri si la brat', si-a scuzat Crivoi evolutia foarte modesta. Marius Copil a spus ca pentru el a fost o experienta po­zitiva si ca ar mai vrea sa fie convocat si in viitor: 'As vrea sa fiu din nou convocat, dar pentru asta trebuie sa castig puncte, pentru ca daca se va intoarce Hanescu, va fi convocat Crivoi, pentru ca este mai bine clasat decat mine. A fost o experienta foarte buna pentru mine. Eu sunt patriot. Cand intru in teren pentru Romania, dau totul. Mi-am dorit foarte mult sa castig, chiar daca meciul era deja decis. Era o chestiune de orgoliu'.

Ca urmare a pierderii barajului, Romania va evolua in zona l a zonei euro-africane a competitiei. Altfel, azi incepe la Arenele BNR turneul Nastase Tiriac Trophy. Printre cei 32 de participanti se afla si patru romani. Ungur, Copil si Crivoi plus absentul Victor Hanescu. Acesta din urma il va intalni in primul tur pe spaniolul Albert Ramos, Ungur se va duela cu cehul Rosol, in timp ce Copil si Crivoi vor sta din nou fata in fata la fel ca si in 2009. Turneul dotat cu premii in valoare de 371.200 de dolari se bu­cura de nume destul de cunoscute, printre vedetele turneului nu­ma­ran­du-se Juan Ignacio Chela, Florian Mayer, Marcel Granollers.

×