x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Format nou pentru campionatul de rugby: SuperLiga

Format nou pentru campionatul de rugby: SuperLiga

23 Mar 2011   •   16:17
Format nou pentru campionatul de rugby: SuperLiga
Sursa foto: /Intact Images
157786-20101205194739026.jpg

Preşedintele FRR, Alin Petrache, şi căpitanii celor opt echipe care fac parte din noul format al campionatului românesc de rugby, SuperLiga, au participat, azi, la conferinţa de presă de deschidere a noul sezon competiţional.

SuperLiga de rugby va conţine opt echipe (CSM Bucureşti, Steaua, AV Arad, Dinamo, U Cluj, CSM Ştiinţa Baia Mare, RCM Universitatea de Vest Timişoara şi Farul Constanţa) care se vor califica în play-off sau play-out. Precedentul sistem al primului eşalon de rugby conţinea 12 echipe. Prima etapă a SuperLigii de rugby este programată să se dispute sâmbătă şi duminică

"Este un drum nou, foarte important pentru rugbyul românesc. Este un proiect futurist care sperăm să dea mai multă valoare rugbyului românesc. Ne dorim să fie un succes şi să vină la stadion cât mai mulţi spectatori. Ne dorim să avem o SuperLigă frumoasă. Am încercat să luăm ce e bun din campionatele puternice, Franţa, Anglia. Cu siguranţă cred că va fi un proiect de succes. Ne-am dorit să avem un rugby mai omogen, să nu mai existe diferenţe mari de scoruri", a spus Petrache cu această ocazie.

×
Subiecte în articol: rugby sporturi