x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gabriela Ruse şi Anca Todoni s-au calificat pe tabloul principal la Wimbledon

Gabriela Ruse şi Anca Todoni s-au calificat pe tabloul principal la Wimbledon

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2024   •   18:15
Gabriela Ruse şi Anca Todoni s-au calificat pe tabloul principal la Wimbledon

România va fi reprezentată la Wimbledon de șase sportive, după ce Gabriela Ruse și Anca Todoni au izbutit joi să se califice pe tabloul principal. Al treilea turneu de Grand Slam al anului, singurul pe iarbă, începe la 1 iulie și se încheie pe 14 iulie. Todoni se află în premieră la un Grand Slam.

Gabriela Ruse (152 WTA) s-a calificat joi pe tabloul principal, după ce a învins în turul trei al calificărilor pe croata Lea Boskovic (199 WTA), în două seturi, scor 6-2, 6-2, la capătul a doar 67 de minute de joc.

Tot joi, Anca Todoni (141 WTA) și-a asigurat un loc în primul tur al competiției principale, cu o victorie în fața spaniolei Nuria Parrizas Diaz (166 WTA), cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră şi 15 minute.

Pentru românca de 19 este o premieră, fiind pentru prima dată când va juca pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam la senioare. Doar pentru prezența în primul tur, ea va câștiga aproape tot atâți bani câți a câștigat în întreaga ei carieră de până acum, recompensa financiară pentru simpla prezență pe tabloul principal fiind de 71.428 euro, iar câștigurile ei de până acum sunt de aproximativ 92.000 de euro.

Cele două sportive completează participarea românească pe tabloul principal, unde România mai are direct calificate pe Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu şi Jaqueline Cristian.

 

(sursa: Mediafax)

×