x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gimnastică: Ponor ar putea reveni în activitate pentru CM din octombrie

Gimnastică: Ponor ar putea reveni în activitate pentru CM din octombrie

29 Mar 2011   •   13:36
Gimnastică: Ponor ar putea reveni în activitate pentru CM din octombrie
Sursa foto: /Intact Images
158721-la-catalina-ponor-hk2f3060.jpg

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, este de părere că sportiva Cătălina Ponor, retrasă din activitate în 2007, nu şi-a spus ultimul cuvânt în gimnastică şi ar putea aduce un plus echipei noastre la Campionatele Mondiale programate în perioada 7-16 octombrie, la Tokyo.

"Ponor ar putea să revină şi să fie de ajutor şi echipei naţionale. Sigur, din păcate ea nu este o gimnastă de patru aparate în acest moment pentru că pregătirea la paralele nu este pasiunea ei majoră. Însă la bârnă, la sol şi chiar la sărituri poate aduce un plus echipei. Cătălina este o sportivă importantă, am încredere în ea. Este un om echilibrat, o gimnastă care a ştiut să stea pe bârnă, cu ghilimelele de rigoare", a spus Stoica.

În vârstă de 23 de ani, Ponor va decide împreună cu antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang momentul în care va reveni în competiţie. "Am convingerea că ea nu va reveni înainte de mondialul de la Tokyo. Sau poate în cadrul unei competiţii de pregătire cu echipa înainte de Campionatele Mondiale de la Tokyo. Dar asta este o treabă care va fi decisă de ea şi de antrenori. Pentru că participarea într-o competiţie va coincide cu sistearea acestei rente viagere fiind reprezentată oficial a Federaţiei Române de Gimnastică", a precizat preşedintele FR de Gimnastică.

Adrian Stoica a explicat că renunţarea la renta viageră şi revenirea în activitate nu este un beneficiu pentru Cătălina Ponor: "Este destul de ciudat din punct de vedere al calcului financiar. De aceea nu putem spune acum decât că este o dorinţă, o ambiţie personală de a reveni. În nici un caz nu este un calcul financiar care să le aducă vreun beneficiu".

Triplă campioană olimpică la Atena (2004) şi de cinci ori medaliată cu aur la Campionatele Mondiale (2004, 2005, 2006), Ponor are în prezent o rentă viageră de aproximativ 6.000 de lei, dar dacă va reveni oficial în competiţie, va fi remunerată conform legii doar cu 1.000 de lei lunar.

×
Subiecte în articol: gimnastica ponor sporturi