x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Halep, în turul trei la Australian Open

Halep, în turul trei la Australian Open

de Marius Mihalcea    |    20 Ian 2011   •   09:37
Halep, în turul trei la Australian Open
Sursa foto: Simona Halep/Reuters

După Monica Niculescu, încă o jucătoare româncă de tenis a reuşit să atingă faza „16-imilor” pe tabloul de simplu feminin la Australian Open. Simona Halep (19 de ani) s-a calificat în turul trei al turneului de Grand Şlem de la Melbourne, după ce a învins-o, ieri dimineaţă, în două seturi, 6-4, 7-6 (2), pe rusoaica Alisa Kleibanova, cap de serie numărul 24 şi poziţia a 23-a în ierarhia  mondială.

Aflată la prima sa participare pe tabloul principal de senioare al Grand Şlem-ului de la Antipozi, Halep a câştigat meciul cu Kleibanova în primul rând datorită numărului mult mai mic de greşeli neforţate pe care le-a comis, 25 faţă de cele nu mai puţin de 46 ale sportivei din Rusia. Halep, care ocupă locul 77 în clasamentul WTA, o va întâlni în turul trei pe Agnieszka Radwanska (Polonia, locul 14 WTA), a 12-a favorită a competiţiei. Radwanska a trecut în actul secund de croata Petra Martici, cu scorul de 6-3, 6-4.

În schimb, Sorana Cârstea s-a oprit în turul doi al competiţiei, unde a fost învinsă, ieri-dimineaţă, cu scorul de 3-6, 2-6, de israelianca Shahar Peer, cap de serie numărul 10 şi locul 12 în ierarhia mondială. În turul trei, Monica Niculescu  joacă vineri dimineaţă cu italianca Francesca Schiavone, favorita numărul 6 şi locul 7 WTA.

×