x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Horia Tecău a anunțat lotul echipei pentru Billie Jean King Cup

Horia Tecău a anunțat lotul echipei pentru Billie Jean King Cup

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2023   •   08:20
Horia Tecău a anunțat lotul echipei pentru Billie Jean King Cup
Sursa foto: Federația Română de Tenis

Federația Română de Tenis a anunțat vineri seara lotul cu care echipa feminină a României va juca în aprilie, contra Sloveniei, în deplasare, în Billie Jean King Cup.

Astfel, căpitanul nejucător Horia Tecău și antrenorii Alina Tecșor Cercel și Daniel Dobre se vor baza pe Ana Bogdan (locul 57 în clasamentul WTA la simplu și 269 la dublu), Irina Maria Bara (locul 193 la simplu și 113 la dublu), Jaqueline Adina Cristian (locul 202 la simplu și 531 la dublu), Anca Alexia Todoni (locul 727 la simplu și 1169 la dublu) și Monica Niculescu (locul 40 la dublu).

„Va fi din nou un meci foarte important pentru echipa României. Ne dorim să mergem mai departe, să ne calificăm la turneul final și, chiar dacă jucăm în deplasare, atenția noastră se îndreaptă doar către pregătirea meciului. Încercăm să o facem cât mai bine, fără să ne intereseze cine este favorit.

Cred mult în potențialul fetelor noastre, mai ales că avem o relație bună de echipă. Sunt entuziasmat și abia aștept meciul și să ne calificăm", a declarat căpitanul nejucător al României, Horia Tecău.

Slovenia, care îl are căpitan nejucător pe Andrej Krasavec, le-a convocat pentru acest meci pe Tamara Zidansek (locul 114 la simplu și 52 la dublu), Kaja Juvan (locul 135 la simplu și 435 la dublu), Nina Potocnik (locul 260 la simplu și 548 la dublu), Pia Lovric (locul 582 la simplu și 613 la dublu) și Ela Nala Milic (fără clasament).

Meciul dintre echipele naționale feminine ale Sloveniei și României, din cadrul Billie Jean King Cup by Gainbridge, va avea loc în perioada 14-15 aprilie 2023, în Sport Park Bonifika, din orașul Koper, învingătoarea urmând a se califica la turneul final al competiției.

 

 

(sursa: Mediafax)

×