x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Încep calificările pentru Europenele de Volei din 2017

Încep calificările pentru Europenele de Volei din 2017

15 Sep 2016   •   14:30
Încep calificările pentru Europenele de Volei din 2017

Naționalele de volei feminin și masculin luptă în această săptămână pentru obținerea calificării la Campionatele Europene de volei care vor avea loc anul viitor. Senioarele debutează la Sofia, în timp ce naționala masculină se bate la Craiova pentru a ocupa prima poziție în primul turneu din al doilea tur preliminar. Al doilea turneu va avea loc la Piatra Neamț (fete) și Jablonec Nad Nisou (Republica Cehă). Prima clasificată din grupă se califică direct la europene, în timp ce ocupantele locului doi mai au o șansă să se califice după un al treilea tur preliminar.

Senioarele debutează la Sofia Echipa de volei feminin luptă în această săptămână la Sofia pentru calificarea la turneul final de anul viitor care va avea loc Azerbaidjan şi Georgia. Țara noastră a fost repartizată în grupa E a turului doi preliminar alături de Muntenegru, Bulgaria și Elveția. Meciurille vor avea loc la Sofia, în perioada 16-18 septembrie. Cel de al doilea turneu preliminar va avea loc în România la Piatra Neamț, în perioada 22-24 septembrie. Prima clasată după jocurile din cele două turnee se va califica direct la turneul de anul viitor, în timp ce a doua clasată va trebui să participe la un al treilea tur preliminar, în urma căruia vor fi declarate calificate ocupantele primelor trei poziții din cele șase participante. La turneul din 2017 sunt calificate direct Azerbaidjan şi Georgia, țări organizatoare, dar și Rusia, Olanda, Serbia, Turcia şi Germania, care au obținut rezultate bune la ediţia anterioară a Campionatului European.

Băieții se bat la Craiova România va găzdui în această săptămână la Craiova unul din cele două turnee din turul doi preliminar la seniori pentru desemnarea echipelor participante din grupa F la europenele de volei de anul viitor. Jocurile vor avea loc în perioada 15-17 septembrie și vor aducela start echipele naționale ale României, Estoniei, Macedoniei și Republicii Cehia. Al doilea turneu preliminar va avea loc peste o săptămână, în perioada 23 – 25 septembrie, la Jablonec Nad Nisou (Republica Cehă). La tuneul final, care va avea loc anul viitor în Polonia, se vor califica echipele clasate pe primul loc în cele şase grupe ale turului secund. Și ocupantele locului doi mai au o șansă de calificare, acestea vor evolua în turul trei preliminar, iar din cele șase participante se vor califica ocupantele primelor trei poziții. La turneul final din 2017 din Polonia sunt calificate direct Franţa, Slovenia, Italia, Bulgaria, Rusia şi Serbia, în urma rezultatelor de la ediţia precedentă a Campionatului European.

×
Subiecte în articol: volei calificari