x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ion Ţiriac crede că România poate câştiga chiar două medalii la tenis la JO de la Rio

Ion Ţiriac crede că România poate câştiga chiar două medalii la tenis la JO de la Rio

04 Dec 2015   •   09:27
Ion Ţiriac crede că România poate câştiga chiar două medalii la tenis la JO de la Rio
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, joi seara, la gala Federaţiei Române de Tenis, că ţara noastră poate câştiga chiar două medalii la acest sport, anul viitor, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

''Ne putem aştepta şi la două medalii. Este dublu băieţi şi dublu mixt. Apoi mai este la simplu, Simona (Halep, n. red.) are o şansă'', a afirmat fostul preşedinte ale Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

''Simona Halep are multe ingrediente - talent, pe du-te încolo îl are, trebuie să mai câştige la vino-încoace. Pe ecran arată foarte bine, are carismă, ce mai vrei, este numărul 2 în lume'', a subliniat Ţiriac.

Ion Ţiriac consideră că ar trebui să se joace mai mult dublu mixt: ''Pe vremea noastră jucam dublu mixt că ne dădea 5 dolari mai mult. Acum dublu mixt este la turneele de Grand Slam, nu ţin minte să fie în altă parte. Iar dacă nu îţi cunoşti partenerul sau partenera, o să fie ceva mai greu. Dar, având în vedere valorile care sunt individuale pe hârtie, întotdeauna este o şansă''.

Întrebat dacă tenisul este primul sport în România, după rezultatele obţinute în 2015, Ţiriac a spus: ''Nu este al doilea sau primul. Vorbesc despre Europa, pentru că este foarte greu să ne referim la lumea întreagă, pentru că Statele Unite ale Americii au un alt standard. Dar, în lumea asta, în afară de SUA, există patru sporturi: fotbal, fotbal, fotbal şi pe urmă tenisul. Pe de altă parte, tenisul aduce un mare campion. Să ne gândim la Federer, are cele mai mari venituri pentru că tenisul a devenit o industrie, nu numai un sport profesionist. A devenit un spectacol. Îţi place sau nu, mie spre exemplu, îmi place azi tenisul mai puţin ca acum 30 de ani. Este prea repede şi prea brutal''.

Ţiriac s-a referit şi la performanţa tenismenilor Horia Tecău şi Florin Mergea, care au jucat, ca adversari, finala de dublu a Turneului Campionilor. ''Pentru Florin Mergea este o mare performanţă, dar se pare că dublul lui Horia Tecău este ceva mai bun. Să sperăm că amândoi o să îşi perfecţioneze loviturile şi atât în Cupa Davis, cât şi la Olimpiada de la Rio, pot să facă diferenţa'', a apreciat Ţiriac.

Ion Ţiriac a vorbit şi despre faptul că tot mai puţină lume face sport în România: ''Tineretul nu mai ştie să meargă, să alerge, este tras cineva la răspundere? Nu ne-am răsculat. Am făcut doar furtuni în pahare cu apă. Nadia (Comăneci, n. red.) are 3.500 de copii, la Oklahoma, în clubul ei, şi noi avem 200 de copii legitimaţi. Mai avem de discutat?. Ca şi noi, oamenii din sport, şi ziariştii au o vină aici''.  

×