x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Japonia produce prima mare surpriză la mondialul feminin de handbal, învingând Danemarca

Japonia produce prima mare surpriză la mondialul feminin de handbal, învingând Danemarca

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   10:45
Japonia produce prima mare surpriză la mondialul feminin de handbal, învingând Danemarca

Japonia a produs cea mai mare surpriză a acestei ediții a Campionatului Mondial IHF feminin de handbal, obținând o victorie cu 27:26 (12-12) în fața co-gazdei Danemarca, creând și mai mult dramatism în Grupa a III-a a rundei principale, cea în care se află și România.

Avertizată deja de înfrângerile la limită ale Japoniei în fața Germaniei (30:31) și a Poloniei (30:32), Danemarca știa că se așteaptă la un meci greu împotriva curajoasei echipe asiatice, al cărei stil se potrivește greu cu cel al echipelor europene.

Echipa lui Jesper Jensen, susținută de peste 8.000 de suporteri în Jyske Bank Boxen din Herning, s-a aflat într-o situație dificilă, după ce Japonia a condus cu 12:10 după 27 de minute, atât cu un atac excelent, cât și cu o apărare dură, care a îngreunat șansele Danemarcei.

Kristina Jorgensen, care nu a început ca titulară, a fost introdusă pe parcursul meciului, mai ales că Danemarca nu părea să aibă probleme la începutul partidei, debutând cu un avans de 5:2. Japonia a revenit ușor în meci, cu un joc calm și eficient.

Mai întâi, au reușit un 3:0 intermediar, cu centrul Natsuki Aizawa în prim plan, pentru a egala scorul, 6:6. Apoi, a urmat un interval de opt minute și 39 de secunde fără gol din partea Danemarcei, care a determinat în cele din urmă un time-out al echipei lui Jensen. Japonia a ajuns apoi pentru prima dată în avantaj de două goluri, 10:8, punând și mai multă presiune.

Cele două echipe au intrat la pauză la egalitate, 12:12, după ce Sarah Iversen a marcat un ultim gol cu o secundă înainte de final, după o pasă inteligentă a lui Jorgensen.

În primele 15 minute ale reprizei secunde, echipa lui Jesper Jensen a marcat doar de cinci ori, dând astfel o mână de ajutor Japoniei pentru a-și construi un avantaj decisiv.

În momentul în care Jesper Jensen a cerut un time-out, cu 14 minute înainte de final, Japonia avea patru goluri avans, 22:18, beneficiind de o evoluție bună a portarului Sakura Kametani, desemnată jucătoarea meciului, care a avut nouă parade, în timp ce patru jucătoare nipone au marcat cel puțin patru goluri fiecare până în acel moment.

De trei ori, Danemarca s-a apropiat la două goluri, dar de fiecare dată Japonia a rezista bine în joc și a revenit, adăugând și mai multă presiune. În cele din urmă, Japonia a câștigat meciul printr-un gol spectaculos al lui Hikaru Matsumoto, care a marcat cu trei secunde înainte de final și a adus formației asiatice cea mai mare victorie din istorie la Campionatul Mondial feminin IHF.

Danemarca are acum patru puncte în grupă, în timp ce Japonia a obținut doar a doua victorie la această ediție și are două puncte, o realizare incredibilă pentru formația asiatică, care pierduse anterior la diferențe mici în fața unor echipe europene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: japonia danemarca