x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi LiveSCORE/CM de handbal masculin: România - Croaţia 21-27 (final)

LiveSCORE/CM de handbal masculin: România - Croaţia 21-27 (final)

de Marius Mihalcea    |    13 Ian 2011   •   19:49
LiveSCORE/CM de handbal masculin: România - Croaţia 21-27 (final)
Sursa foto: /Reuters

Naţionala masculină de handbal a României dispută primul său meci din Grupa C a Campionatului Mondial din Suedia, în care întâlneşte puternica reprezentativă a Croaţiei. Campioana olimpică en-titre şi vicecampioana lumii este cotată la această ediţie a competiţiei cu şansa a doua la câştigarea titlului mondial!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Destinul nu a fost la fel de crud cu ei. Croatul Ivan Pesic şi sârbul Zarko Sesum au scăpat cu viaţă din altercaţia din noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, de la discoteca Patriota Lokal, din oraşul maghiar Veszprem, în urma căreia handbalistul român Marian Cozma îşi găsea sfârşitul, fiind înjunghiat mişeleşte, inclusiv în inimă.

Pesic a rămas fără un rinichi, Sesum fără ochiul stâng dar, chiar şi aşa, la aproape doi ani distanţă de la acel tragic eveniment, aceştia sunt acum în Suedia, împreună cu naţionalele ţărilor lor, la Campionatul Mondial de handbal masculin. Unde le vor fi adversari „tricolorilor“, Pesici chiar astăzi, în meciul României cu vicecampioana lumii, Croaţia, în grupa C de la Malmo.

Cu Sesum, dar şi cu Uros Vilovski, un alt fost coechipier al lui „Păsărilă“ la KC Veszprem, în prezent unul dintre cei mai importanţi martori ai procesului în cazul uciderii lui Marian Cozma, băieţii lui Vasile Stângă vor da piept la 20 ianuarie, în ceea ce ar putea fi finala pentru locul trei în grupă, ultimul calificant în faza următoare a competiţiei.

Nu în ultimul rând, la Mondialul din Suedia este prezent cu reprezentativa Ungariei şi Ferenc Ilyeş. Handbalistul maghiar, care este născut în România, a fost şi el la locul tragediei din 2009, fiind primul care a încercat să-l salveze pe Cozma, făcându-i respiraţie gură la gură. Ilyeş este la rândul său unul dintre martorii procesului în cazul Cozma.

 

GRUPA C

Vineri (14 ianuarie)
19:00 Croaţia - România (Dolce Sport)
21:15 Danemarca - Australia
21:45 Serbia - Algeria (Dolce Sport)
Duminică (16 ianuarie)
19:00 Australia - Serbia
21:00 Algeria - Croaţia
21:15 România - Danemarca (Dolce Sport)
Luni (17 ianuarie)
19:00 Croaţia - Australia
19:00 România - Algeria (Dolce Sport)
21:15 Danemarca - Serbia (Dolce Sport)
Miercuri (19 ianuarie)
19:00 Serbia - Croaţia (Dolce Sport)
21:15 Danemarca - Algeria
21:30 Australia - România (Dolce Sport)
Joi (20 ianuarie)
19:00 Algeria - Australia
21:15 Croaţia - Danemarca
21:30 Serbia - România (Dolce Sport)

×