x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lucian Bute va boxa în România la 9 iulie

Lucian Bute va boxa în România la 9 iulie

08 Apr 2011   •   10:15
Lucian Bute va boxa în România la 9 iulie
Sursa foto: /Reuters

Pugilistul român Lucian Bute a anunţat în această dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că următorul meci în care îşi va apăra titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, va avea loc la 9 iulie, în România.

"După cum ştiţi, din momentul în care am devenit campion mondial am dorit să vin în România să-mi apăr şansele, pentru că sunt român şi sunt mândru de asta. Ştiu că sunt mulţi români care vor să mă vadă pe viu şi vreau să-i fac fericiţi. O să mă pregătesc cât mai bine pentru a da totul în timpul meciului, în rest este treaba organizatorilor să facă un spectacol reuşit la 9 iulie. Vreau să mă revanşez faţă de suporterii români prin acest meci. Vreau să promovez România şi să fac din acest meci un eveniment mondial", a declarat Bute cu acest prilej.

"Am vizitat sala Romexpo şi sala Polivalentă. Nu contează locul. Poate fi şi pe stadion, important e să vin şi să boxez în România. Nu-mi aleg eu adversarii, vom afla în următoarele zile, Interboxul împreună cu IBF vor stabili asta. Am ajuns la un nivel la care nu mă mai tem de nici un adversar. Boxez în România pentru mine şi pentru toţi fanii de aici! Nu mă dau cel mai mare patriot, dar pentru mine România e casa mea. Inima mă trage aici", a mai spus campionul român.

Totuşi, Bute exclude posibilitatea de a se antrena în ţară pentru acest meci: "După Montreal, voi veni în Europa să mă antrenez. Sunt convins că vom avea toate condiţiile necesare în România, dar împreună cu antrenorul meu, trebuie să ne gândim foarte bine, pentru că am nevoie de concentrare şi linişte, trebuie să fiu eu şi cu echipa mea. În momentul în care vin în România, am nevoie de linişte şi concentrare, dar televiziunile au nevoie de subiecte, de antrenamente şi interviuri. Va fi foarte greu pentru mine să rămân concentrat la adversarul meu, pentru că el va veni să boxeze, să îmi ia centura".

Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea, într-un meci disputat, duminică, la Centre Bell din Montreal.

×
Subiecte în articol: lucian bute box sporturi