x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Manny Pacquiao, legenda boxului, prea bătrân pentru Jocurile Olimpice?

Manny Pacquiao, legenda boxului, prea bătrân pentru Jocurile Olimpice?

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   23:17
Manny Pacquiao, legenda boxului, prea bătrân pentru Jocurile Olimpice?
Sursa foto: Hepta

Comitetul Olimpic din Filipine (POC) a făcut o "cerere specială" în tentativa de a permite legendei boxului Manny Pacquiao să lupte la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, la vârsta de 45 de ani.

O scrisoare a fost trimisă Comitetului Internațional Olimpic (CIO) pentru a verifica dacă singurul campion mondial la opt divizii de greutate din istoria acestui sport ar putea concura.

Solicitarea pentru Pacquiao întâmpină dificultăți deoarece limita maximă de vârstă pentru boxerii olimpici este de 40 de ani.

Dacă i se acordă o scutire, el va trebui să își rezerve locul la Paris prin intermediul unuia dintre cele două turnee de calificare care vor avea loc anul viitor în Italia și Thailanda.

O altă cale pentru Pacquiao ar putea fi obținerea unui loc de universalitate din partea CIO.

Pacquiao, unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile, a declarat că nu ar fi prea bătrân pentru a concura.

"Sunt recunoscător Comitetului Olimpic Filipinez, sub conducerea lui Abraham Tolentino, pentru că a făcut o recomandare către CIO pentru a procesa eligibilitatea mea de a concura la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024", a spus el, citat de insidethegames.

"Cred că nu este prea târziu pentru a-mi îndeplini visul de a aduce acasă o medalie de aur la box de la Jocurile Olimpice pentru Filipine".

POC a sugerat, potrivit rapoartelor, că permiterea lui Pacquiao ar fi o "lovitură de grație" pentru boxul olimpic.

"El este într-o formă fizică mai bună decât alți sportivi", a spus Tolentino.

Pacquiao nu a concurat niciodată la Jocurile Olimpice, dar a fost purtătorul de drapel filipinez la ceremonia de deschidere de la Beijing 2008, după o mișcare neobișnuită în urma căreia un sportiv care nu făcea parte din echipă a fost selectat pentru acest rol.

Filipinezul are un palmares de 62 de victorii și opt înfrângeri și a boxat ultima dată în 2021, când a pierdut în fața lui Yordenis Ugás într-un meci pentru titlul la categoria super welter al Asociației Mondiale de Box.

Pacquiao a intrat în politică și a candidat la alegerile prezidențiale filipineze din 2022, obținând al treilea cel mai mare număr de voturi.

Anterior, el a fost senator al Filipinelor și membru al Camerei Reprezentanților.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: manny pacquiao jocurile olimpice