x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Marcel Hirscher rezolvă temporar ecuaţia Kristoffersen

Marcel Hirscher rezolvă temporar ecuaţia Kristoffersen

de Pinguilde    |    06 Ian 2016   •   22:51
Marcel Hirscher rezolvă temporar ecuaţia Kristoffersen

Miercuri, la slalomul de Cupă Mondială mutat din Zagreb în Santa Caterina, dominatorul disciplinei în acest sezon, norvegianul Henrik Kristoffersen (+0''21), a fost întrecut de austriacul Marcel Hirscher (1'54''54). Ultima treaptă a podiumului a revenit liderului la pauză, rusul Alexander Horoşilov (+0''32).

Podiumul se întrupase încă din prima manşă, după care a devenit previzibil că cei trei vor rezolva afacerea victoriei între ei şi singura şansă a unui outsider la podium ar fi un abandon la vârf. Dar deşi au riscat enorm, nici unul dintre premianţii provizorii nu s-a lăsat abătut din drumul spre medalii, lărgind intervalul dintre ei şi urmăritori.

Pentru a fi siguri că pista va ţine, organizatorii o injectaseră cu apă după slalomul feminin de marţi. Drept urmare, placa de gheaţă s-a extins de la singurul pasaj abrupt până la start, în vreme ce jumătatea inferioară a păstrat priza foarte bună a zăpezii. Deşi adaptarea la calităţi diferite ale suprafeţei n-a fost fleac pentru toată lumea, precauţia gazdelor a permis calificarea în manşa a doua a schiorilor cu numere mari de start, inclusiv a purtătorului maieului 73!!! Autorul acestei performanţe extrem de rare este un tânăr suedez, Emil Johansson pe numele lui.

Pârtia, considerată uşoară ieri de către fete, nu i-a entuziasmat nici pe slalomişti. "Aproape ca o pârtie de sală", a caracterizat-o campionul mondial Jean-Baptiste Grange. "Diferită", i-a pus eticheta Henrik Kristoffersen, care a completat apoi: "de obicei pârtiile pe care schiem sunt mai... nu aş spune dificile, fiindcă de fapt este dificil să fii rapid aici, dar au teren care este fie foarte abrupt, fie foarte plat, pe când aici este între abrupt şi plat, de nici nu ştii dacă ar trebui să forţezi atacul sau să schiezi inteligent."

Stranietatea pârtiei ar putea fi motivul pentru care Hirscher si Horoşilov l-au prins astăzi din urmă pe strălucitul tehnician norvegian. Austriacul, care şi-a dat ca temă prinderea din urmă a lui Kristoffersen la slalom, nu crede ca a găsit încă soluţia generală, ci doar una care acoperă cazul particular de astăzi. Următoarea şansă de a-şi măsura puterile de slalomist cu Kristoffersen, care păstrează tricoul roşu de lider al probei, o va avea duminică în Adelboden.

Tot în staţiunea elveţiană va avea loc sâmbătă o etapă de slalom uriaş. Este de aşteptat ca în urma celor două competiţii în disciplinele tehnice, Hirscher (721 puncte) să crească avantajul din clasamentul general faţă de principalul său rival, norvegianul Aksel Lund Svindal (636). Locul 3 este ocupat deocamdată de Kristoffersen (471).
 

×