x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Marele Premiu de Formula 1 al Bahreinului. Dublă Red Bull și Alonso revine pe podium

Marele Premiu de Formula 1 al Bahreinului. Dublă Red Bull și Alonso revine pe podium

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2023   •   20:23
Marele Premiu de Formula 1 al Bahreinului. Dublă Red Bull și Alonso revine pe podium
Sursa foto: Hepta

Max Verstappen și Sergio Perez s-au clasat pe primele două locuri ale primului Mare Premiu de Formula 1 al sezonului, de la Bahrain, campionul mondial obținând prima victorie din carieră pe acest circuit. Fernando Alonso s-a clasat pe locul 3, după ce l-a depășit pe traseu pe britanicul Hamilton.

Plecați din primele două locuri ale grilei de start, Verstappen și Perez nu au avut nicio problemă în a se impune în cursa de debut a anului, având la final un avantaj confortabil.

Monegascul Charles Leclerc a fost nevoit să abandoneze în turul 39, cu probleme tehnice, alăturându-se lui Ocon și Piastri, celelalte două abandonuri ale zilei.

Toți piloții, cu excepția lui Kevin Magnussen, a început cursa cu pneuri soft, iar Verstappen a avut un start solid, dar coechipierul Perez a pierdut locul doi în favoarea lui Leclerc, în timp ce Carlos Sainz nu a reușit să urce pe locul 3. Campionul în exercițiu a câștigat în cele din urmă cu peste 10 secunde avans față de colegul său, Perez, care a completat dubla, ambii piloți Red Bull având strategii similare soft-soft-hard.

Speranțele celor de la Aston Martin de a se implica în lupta pentru podium păreau să se fi irosit în turul 1, când Lance Stroll l-a atacat pe coechipierul Alonso în virajul 4 și a lovit partea din spate-dreapta a mașinii sale, permițând ambelor Mercedes-uri să treacă în față.

Speranțele Ferrari de a ocupa un loc pe podium s-au năruit însă în turul 41, când Leclerc a abandonat cu o problemă la motor. Asta chiar după ce Alonso a trecut pe locul 5, depășindu-l pe Lewis Hamilton, pe interiorul virajului 10. Alonso a pornit apoi în urmărirea lui Sains, pe care l-a depășit în turul 45, pentru a obține primul său podium din Qatar 2021.

Sainz s-a mulțumit cu locul 4, respingând un scurt atac al lui Hamilton, care a terminat pe locul 5. Lance Stroll a scăpat de penalizare, pentru că și-a lovit coechipierul în turul 1, canadianul, revenit după accidentarea de la încheietura mâinii, terminând al șaselea între Mercedes-uri, fiind urmat de George Russell, pe locul 7.

Valtteri Bottas a profitat de starturile slabe ale rivalilor săi și a terminat pe un solid loc opt pentru Alfa Romeo, în timp ce Pierre Gasly a recuperat de pe poziția a 20-a în grilă, intrând la boxe de trei ori, pentru a termina al nouălea. Alex Albon a terminat al zecelea pentru Williams după un start excelent, în timp ce Yuki Tsunoda a ratat de puțin ultimul punct cu AlphaTauri.

(sursa: Mediafax)

×