x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Max Verstappen de la Red Bull a câștigat al treilea titlu în Formula 1

Max Verstappen de la Red Bull a câștigat al treilea titlu în Formula 1

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   23:40
Max Verstappen de la Red Bull a câștigat al treilea titlu în Formula 1
Sursa foto: Hepta

Pilotul Max Verstappen de la Red Bull a câștigat sâmbătă, în Qatar, al treilea său titlu în Formula 1.

Max Verstappen, de la Red Bull, și-a asigurat al treilea titlu de campion mondial de Formula 1, după ce colegul său de echipă și singurul rival la titlu, Sergio Perez, a ratat Marele Premiu al Qatarului.

Mexicanul Perez trebuia să termine în primele trei locuri pentru a păstra competiția deschisă pentru încă o zi, dar a pornit al optulea și a coborât pe locul 11 înainte de a se încurca cu Esteban Ocon de la Alpine și Nico Hulkenberg de la Haas în turul 11.

Acest lucru a însemnat că Verstappen, care se afla pe locul al treilea în acel moment și care a ajuns pe locul al doilea și la 1,8 secunde în spatele lui Oscar Piastri de la McLaren, este campion pentru al treilea an consecutiv.

„Max, ești de trei ori campion mondial", a spus șeful echipei, Christian Horner, prin radio, când Verstappe a trecut linia de sosire, potrivit Reuters.

Verstappen a câștigat 13 din cele 16 mari premii de până acum, inclusiv 10 la rând.

„Da, incredibil, băieți. Nu știu ce să spun. Vă mulțumesc că mi-ați oferit o astfel de mașină. A fost foarte distractiv anul acesta", a răspuns Max Verstappen.

Pilotul olandez, în vârstă de 26 de ani, a devenit al doilea cel mai tânăr triplu campion mondial după germanul Sebastian Vettel, care a obținut a treia dintre cele patru titluri cu Red Bull în 2012, la vârsta de 25 de ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Max Verstappen red bull formula 1