x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mohamed Simakan, primul marcator în sezonul 2023/24 al Ligii Campionilor

Mohamed Simakan, primul marcator în sezonul 2023/24 al Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   23:55
Mohamed Simakan, primul marcator în sezonul 2023/24 al Ligii Campionilor
Sursa foto: Hepta

Fundașul lui RB Leipzig, Mohamed Simakan, și-a scris numele în istoria competiției, marcând primul gol al fazei grupelor UEFA Champions League 2023/24, contribuind la victoria echipei sale în deplasare la Young Boy Berna, cu 3-1. AC Milan și Newcastle au remizat alb.

Golul lui Simakan a fost marcat după doar trei minute de la începerea meciului pe care Leipzig l-a disputat în deplasare cu Young Boys, în Grupa G. Jucătorul de 23 de ani a reluat cu ajutorul unei devieri un corner executat de David Raum.

Cristiano Ronaldo nu este din nou implicat în UEFA Champions League în acest sezon, dar fostul atacant al lui Real Madrid și Manchester United rămâne singurul jucător care a marcat primul gol în faza grupelor în această competiție în două rânduri.

Acest sezon este cel de-al 32-lea din era Champions League, de când competiția a fost redenumită în 1992/93.

Germanii de la RB Leipzig au debutat cu o victorie în deplasare, scor 1-3, cu elvețienii de la Young Boys Berna. Simakan a deschis scorul devreme, pentru ca mai apoi gazdele să egaleze în minutul 33 prin Elia, cu un șut frumos din marginea careului.

Meciul contând pentru prima etapă a Grupei G, s-a jucat de la ora 19.45, împreună cu partida AC Milan – Newcastle, fiind primele două partide a fazei grupelor din noul sezon al Ligii Campionilor.

Schlager i-a readus pe oaspeți în avantaj în minutul 73, tabela fiind apoi închisă de Sesko, pe contraatac, în al treilea minut suplimentar de joc.

În partida de pe San Siro, din Milano, niciuna din echipe nu a reușit să marcheze. Oaspeții au fost sub o presiune puternică în mare parte a meciului, dar s-au apărat mult mai bine în a doua repriză pentru a deschide campania din Grupa F cu un punct valoros.

Remiza obținută cu greu ar trebui să întărească încrederea lui Newcastle pentru următoarele misiuni în competiție, începând cu meciurile de acasă împotriva lui PSG și Dortmund luna viitoare.

Mai mult de 20 de tentative pentru rossoneri nu au fost suficiente pentru a câștiga acest meci. Milan încheie dezamăgită partida, având în vedere dominarea și prestația solidă pe tot parcursul jocului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×