x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Muntele Mic - Departe de vara, in plina ninsoare

Muntele Mic - Departe de vara, in plina ninsoare

de Sorin Anghel    |    18 Feb 2007   •   00:00
Muntele Mic - Departe de vara, in plina ninsoare
Corespondenta din iarna
Schiori, nu va alertati degeaba! Iarna nu pleaca asa usor. Ea isi intinde in continuare plapuma de zapada.

Ca sa se oftice toti cei care se bucura atunci cand e cald, trebuie sa spunem de la bun inceput ca la Muntele Mic ninge necontenit. Iarna este stapana peste Retezat, astfel ca pana la tinuta lejera de vara mai avem de asteptat cel putin pana dupa Pasti.

FARA EMOTII. Zapada nu se topeste. Ba mai mult, stratul se ingroasa in fiecare zi, pentru ca ninsorile vin una dupa alta in statiunea din judetul Caras-Severin. Locul este foarte putin cunoscut in tara. Este practic un separeu pentru schiorii din Banat, care evita sa mearga la Semenic sau Straja. Aici, niciodata nu e aglomeratie.

DE VIS. Partiile sunt ca in Valea Dorului. Se poate cobori pe oriunde, astfel ca aglomeratie n-o sa fie niciodata. Nici macar la teleschiuri. Daca urci pe coama si ai parte de vreme buna, e pacat sa nu te duci la Crucea Eroilor, sa vezi in stanga Retezatul si in dreapta orasul Caransebes.

IDEAL. Timisorenii care vin aici sunt foarte multumiti. "Imi place unde e liniste si nu sunt conditionat de nimic. Acum cativa ani mergeam la Semenic, dar de la o vreme venim aici, pentru ca e un pic altfel. Lumea e preocupata de serviciile pe care le ofera si nu se intampla niciodata sa stau sa astept la teleschi", spune Oana Badea, din Timisoara. Schiaza destul de bine, dar recunoaste ca ar vrea sa coboare mai mult prin afara pistei. Lucrul acesta nu-l poate face insa decat dimineata, cand zapada este mai inghetata si schiurile nu se afunda prea mult. Profita, in schimb, de ninsoarea marunta care a format un strat subtire de zapada, suprafata excelenta pentru exersarea virajelor.

Cupa Mondiala de Skiboard

Incepand de maine, la Predeal incepe nebunia. Sportivii angrenati in Cupa Mondiala de Skiboard, ce va avea loc pe Partia Clabucet Varianta, au inceput sa soseasca in tara noastra. Organizatorii spera ca evenimentul, ce reprezinta o premiera absoluta pentru intreg Mapamondul, sa starneasca interesul si in randul iubitorilor de sporturi de iarna din Romania. Probele finale ale Cupei Mondiale vor fi gazduite de Predeal la sfarsitul saptamanii viitoare.
×
Subiecte în articol: ski express