x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Novak Djokovic a obținut viză pentru participarea la Australian Open 2023

Novak Djokovic a obținut viză pentru participarea la Australian Open 2023

15 Noi 2022   •   13:36
Novak Djokovic a obținut viză pentru participarea la Australian Open 2023
Sursa foto: Hepta

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic a obținut viza pentru participarea la Openul Australiei, care ses va desfășura în perioada 16-29 ianuarie 2023, scrie AFP.

Acesta a avut probleme la ediția trecută, fiind reținut pe aeroport și expulzat ulterior din cauza refuzului de a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2. 

De această  dată, autoritățile de la Canberra au decis să-i permită participarea la competiția unde a devenit campion de 9 ori. Ministrul australian al Imigraţiei şi responsabilii Federaţiei australiene de tenis nu au comentat deocamdată informația.

Coaliția conservatoare aflată la putere când i-a fost interzis accesul lui Djokovic a fost schimbată cu un exrcutiv de centru-stânga, condus de Anthony Albanese.

Novak Djokovic are 35 de ani și a fost nr.1 WTA. 
"Încă nu este nimic oficial. Aşteptăm. Avocații mei discută cu guvernul australian, asta e tot ce pot spune în acest moment", preciază acesta. 

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a dat asigurări că tenismenul sârb vrea să participe la competiția din 2023. 

"A spus că şi-ar dori, evident, să se întoarcă în Australia, dar ştie că decizia finală va fi la latitudinea guvernului federal. A acceptat această poziţie. Este o chestiune privată între ei", a declarat oficialul. 

În ianuarie 2022, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul Melbourne, expulzat şi condamnat la o interdicţie de tinrare pe teritoriul '[rii timp de trei ani.
Ridicarea acestei interdicţii este la discreţia guvernului lui Anthony Albanese.

El a renunțat la mai multe competiții sportive din acest an ca urmare a deciziei sale ferme de a nu se vaccina anti COVID-19. 

În prezent se află pe poziția 8 WTA. 

 

×