x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Novak Djokovic va fi antrenorul Serbiei la ATP Cup 2022

Novak Djokovic va fi antrenorul Serbiei la ATP Cup 2022

15 Dec 2021   •   11:50
Novak Djokovic va fi antrenorul Serbiei la ATP Cup 2022
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic e posibil să aibă dublă sarcină la ATP Cup, peste câteva săptămâni, sârbul urmând să fie posibilul antrenor al echipei, în locul lui Viktor Troicki. O altă variantă de înlocuirea, ar fi croatul Goran Ivanisevic, antrenorul numărului 1 mondial.

Fostul jucător profesionist Viktor Troicki se ocupă de obicei de tot ceea ce ține de echipa națională de tenis a Serbiei, dar la Cupa ATP 2022, el va fi înlocuit. Este puțin probabil ca Troicki să călătorească împreună cu restul echipei în Australia pentru a-și exercita atribuțiile de antrenor principal, din cauza faptului că prezența sa nu este necesară. Într-un interviu acordat pentru Sportski Zurnal din Serbia, Troicki a explicat:

„În calitate de antrenor principal la această competiție nu sunt solicitat prea mult și nu cred că voi merge. Antrenorul nu decide nimic, pentru că primii doi joacă automat la simplu, nu sunt schimbări. Doar dacă unul dintre ei se accidentează poate fi înlocuit de cineva. Eu nu decid nimic. Nu mă duc, deocamdată".

Din acest motiv, există posibilitatea ca Djokovic să preia rolul lui Troicki, pentru că atunci când echipa nu are antrenor, această poziție este preluată de cel mai bine clasat jucător de tenis la simplu. Sau, dacă el decide asta, propriul său antrenor poate fi promovat în această poziție, ceea ce ar însemna că croatul Goran Ivanisevic ar putea conduce Serbia.

La 1 ianuarie, Serbia va porni în campania de apărare a titlului din Cupa ATP, cu Djokovic, Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Nikola Cacic și Ivan Sabanov.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic