x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oltchim a rămas fără sponsor şi e în pericol de desfiinţare: "Se alege praful!"

Oltchim a rămas fără sponsor şi e în pericol de desfiinţare: "Se alege praful!"

31 Mar 2011   •   07:11
Oltchim a rămas fără sponsor şi e în pericol de desfiinţare: "Se alege praful!"
Sursa foto: /Intact Images

Cel mai slab sezon al Oltchimului din ultimii ani a cutremurat serios şi conducerea campioanei României. Ieri, preşedintele Ioan Gavrilescu a anunţat că şi-a dat demisia după 33 de ani la şefia clubului vâlcean, iar aseară, sponsorul principal al echipei, Constantin Roibu, a decis să-şi retragă sprijinul financiar începând cu data de 31 martie.

"Nu mă mai întoarce nimeni! Eu când am luat o decizie, aşa rămâne! Nu mai suport bârfele şi zvonurile din club. M-am săturat ca eu, cel care dau banii, să fiu atacat de cei din club şi să aflu ce măsuri vor să ia din ziare! Echipa de handbal este un club cu personalitate juridică, se poate descurca pe cont propriu. Şi aşa s-au lăudat zilele trecute că vor găsi sponsori", a declarat Roibu.

Revenit la Oltchim la începutul lunii, antrenorul Radu Voina a declarat că va rămâne în funcţie până la finalul sezonului, deşi situaţia de la club este incertă.

"Sunt de trei săptămâni aici, ce pot spune mare lucru? Am aflat despre decizia managerului Constantin Roibu de a opri finanţarea echipei. Se vor plăti drepturile contractuale până în 31 martie, iar apoi nu ştie nimeni ce va fi. S-au precipitat lucrurile, din păcate! Am venit să ajut, dar acum cred că va fi o mare pierdere dacă sponsorul principal va pleca. Se alege praful de o echipă cu rezultate atât de bune şi nu cred că se va face ceva la fel de bun prea curând. Cu siguranţă, toate aceste schimbări precipitate vor afecta şi echipa naţională. Voi rămâne lângă fete până la finalul sezonului, le voi antrena, apoi vom vedea ce va mai fi", a declarat Radu Voina.

Clubul Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea a luat fiinţă la data de 27 iunie 1973, sub denumirea de AS Chimistul, iar echipa de handbal feminin şi-a început activitatea în 1979, pentru ca trei ani mai târziu să promoveze în prima ligă. În cei 28 de ani de participare neîntreruptă în Liga Naţională, Oltchim a câştigat 16 titluri naţionale, cinci titluri de vicecampioană şi alte cinci clasări pe locul trei.

Cele 16 titluri naţionale obţinute de Oltchim reprezintă un record în handbalul feminin românesc, pe locul doi aflându-se Universitatea Timişoara (10 titluri), iar pe locul trei Ştiinţa Bacău (9 titluri).

Palmaresul lui Oltchim:
Intern: 16 titluri naţionale, ultimele patru fiind obţinute consecutiv, 13 Cupe ale României şi o Supercupă a României (2007)
Internaţional: câştigătoare a Cupei Cupelor (2007) şi a Supercupei Europei (2007) şi dublă câştigătoare a Cupei IHF (1984 şi 1989), finalistă a Ligii Campionilor (2010) şi a Cupei Cupelor (2002), semifinalistă a Ligii Campionilor (2009), a Cupei Campionilor (1990 şi 1992) şi a Cupei Cupelor (1987).

În actuala ediţie a Ligii Naţionale, Oltchim este lider, cu 41 de puncte, după 21 de etape, când mai sunt cinci runde din acest sezon. A doua clasată, "U" Jolidon Cluj, are 34 de puncte.

×