x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Omagiul lui Roger Federer către Lionel Messi: „Driblează ca un magician și pasele sale sunt opere de artă”

Omagiul lui Roger Federer către Lionel Messi: „Driblează ca un magician și pasele sale sunt opere de artă”

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   22:15
Omagiul lui Roger Federer către Lionel Messi: „Driblează ca un magician și pasele sale sunt opere de artă”
Sursa foto: Twitter/Fifa World Cup

Legenda tenisului mondial, Roger Federer, i-a adus un omagiu lui Lionel Messi după ce argentinianul a fost inclus în topul celor mai influente 100 de persoane din 2023 al revistei TIME.

Messi a fost inclus în topul celor mai influente 100 de persoane din 2023 al revistei TIME, după ce și-a condus echipa la victoria din Cupa Mondială. Federer, care este, fără îndoială, unul din cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, i-a scris un omagiu lui Messi, comparând fotbalul său cu arta.

"Recordurile de golgheter ale lui Lionel Messi și victoriile sale nu au nevoie să fie povestite aici. Ceea ce iese în evidență pentru mine la Messi, la 35 de ani, este măreția sa constantă de-a lungul atâtor ani. Acest lucru este atât de dificil de realizat și apoi de menținut. El driblează ca un magician, iar pasele sale sunt opere de artă. Conștiința și anticiparea lui sunt aproape de neînțeles", a scris Federer.

"Cariera mea tocmai a ajuns la final. Acum îmi dau seama cât de multă greutate purtăm noi, sportivii. Dar, în viața de zi cu zi, nici măcar nu ne dăm seama de asta. Pentru un jucător de fotbal precum Messi, această greutate se simte probabil și mai masiv, deoarece reprezintă atât un club de renume mondial, cât și o țară foarte pasionată.

"Victoria Argentinei la Cupa Mondială a fost magnifică. Faptul că milioane de fani au ieșit pe străzile din Buenos Aires pentru a sărbători a fost un moment uimitor în sport, la care a asistat întreaga lume. Chiar și cei care nu urmăresc fotbalul trebuie să-și fi dat seama de adevăratul impact al celui mai popular joc din lume.”

Federer, care și-a anunțat retragerea din tenis în septembrie 2022, a scris, de asemenea, despre cum speră ca Messi, în vârstă de 35 de ani, să își poată continua cariera pentru o perioadă de timp.

"În copilărie, Diego Maradona și Gabriel Batistuta erau jucătorii mei argentinieni preferați. Am fost destul de norocos să îi cunosc pe amândoi. Ei m-au inspirat. Acum, Messi poate inspira generațiile viitoare", a adăugat el.

"Nu pot decât să sper că vom mai vedea creativitatea și măiestria sa unică pentru încă puțin timp. Nu clipiți prea des când evoluează Messi pe teren. S-ar putea să pierdeți ceva incredibil de la omul momentului".

Viitorul lui Messi rămâne incert, atacantul rămânând fără contract la finalul sezonului și în contextul în care se speculează că s-ar putea întoarce la fostul club Barcelona. Argentinianul va reveni pe teren sâmbătă, când PSG va juca pe terenul lui Lens, în Ligue 1.

×
Subiecte în articol: roger federer Lionel Messi