x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Open România se va muta din 2012 în luna aprilie

Open România se va muta din 2012 în luna aprilie

22 Noi 2010   •   13:02
Open România se va muta din 2012 în luna aprilie
Sursa foto: /Intact Images

138742-20100927133551007.jpgDin 2012, turneul ATP de la Bucureşti, BCR Open România, se va disputa la sfârşitul lunii aprilie, după o serie de nouă ani în care s-a desfăşurat în ultima săptămână a lunii septembrie, imediat după US Open, în plin sezon de ciment.

Mutarea este importantă, deoarece turneul va avea loc, aşa cum era normal, în timpul sezonului de zgură care debutează la începutul lunii aprilie. În plus, BCR Open România va reprezenta un turneu important de pregătire în vederea participării la Roland Garros, competiţie care va avea loc în perioada 28 mai - 10 iunie, în 2012. Totuşi, o piedică în venirea unor nume mari la Bucureşti va fi faptul că în aceeaşi săptămână se va disputa şi turneul mult mai important de la Barcelona.

"Este o propunere venită din partea ATP ca turneul să fie mutat începând in 2012 în luna aprilie, când începe sezonul turneelor pe zgură. Riscul de ploaie în luna aprilie este identic cu cel din septembrie sau octombrie. O decizie finală se va lua până la finalul acestui an. Este chiar mai bine ca turneul să aibă loc în aprilie. Nu este o problemă că va avea loc în aceeaşi perioadă cu turneul de la Barcelona, valoarea jucătorilor va fi aceeaşi", a declarat Bogdan Enoiu, preşedintele Comitetului de Organizare al Open România.

×