x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Paris 2024: Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, medalii de ARGINT la dublu vâsle categorie uşoară

Paris 2024: Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, medalii de ARGINT la dublu vâsle categorie uşoară

de Razvan Voiculescu    |    02 Aug 2024   •   13:31
Paris 2024: Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, medalii de ARGINT la dublu vâsle categorie uşoară
Sursa foto: COSR/Team Romania/Cristian Nistor

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au obținut medalii de argint la dublu vâsle categorie uşoară la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Campioanele europene de anul acesta au început în forţă şi au condus în primele sute de metri, dar au fost devansate de britanice la 500 de metri şi s-au aflat tot restul cursei pe locul al doilea, încheind în 6 min 48 sec 78/100.

Medaliile de aur au fost obţinute de britanicele Emily Craig şi Imogen Grant, în 6 min 47 sec 06/100, în timp ce bronzul a revenit grecoaicelor Dimitra Kontou şi Zoi Fitsiou, în 6 min 49 sec 28/100.

Gianina van Groningen (fostă Beleagă) şi Ionela Cozmiuc sunt duble campioane mondiale (2017, 2018), iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au clasat pe 6, după ce în 2016, la Rio, au ocupat locul 8.

Această probă este la ultima sa apariţie la Jocurile Olimpice, ea nefăcând parte din programul olimpic pentru JO 2028, de la Los Angeles.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

Canotajul a cucerit două medalii în prima zi de finale la JO 2024, aur prin Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi argint prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin.

×