x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Performanța a doi tineri cu probleme de vedere. Au parcurs o parte din Via Transilvanica ghidați de sunete și mirosuri

Performanța a doi tineri cu probleme de vedere. Au parcurs o parte din Via Transilvanica ghidați de sunete și mirosuri

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2023   •   18:30
Performanța a doi tineri cu probleme de vedere. Au parcurs o parte din Via Transilvanica ghidați de sunete și mirosuri
Sursa foto: Tasuleasa Social/ Facebook

Prima porțiune de Via Transilvanica, de la Putna la Tășuleasa Social, și apoi până la Mureșenii Bârgăului, a fost parcursă de doi tineri cu probleme de vedere.

Doi tineri cu dificultăți de vedere au parcurs prima porțiune de Via Transilvanica. Au mers călăuziți de sunete și mirosuri

Aceștia au mers pe traseu, călăuziți de sunete și mirosuri. 

"Astăzi împărtășim cu voi povestea unor drumeți, dintre care doi cu dificultăți de vedere, care ne-au impresionat profund. Am știut de la început că acest drum este pentru cei cu mintea și sufletul deschise, dornici de o asemenea călătorie. Și în același timp, drumeții pe VT ne învață de multe ori, lucruri nebănuite despre traseu, despre noi, despre oameni.

Astfel de drumeți oferă sens drumului, oameni precum Daniel, Dumitru, Florin și Horea. Ei au parcurs împreună prima porțiune de Via Transilvanica, de la Putna, au ajuns la Tășuleasa Social și apoi au mai mers până la Mureșenii Bârgăului. Doi dintre ei se confruntă cu dificultăți de vedere, în diverse stadii, chiar până la orbire completă.

Au mers pe traseu, călăuziți de sunete și mirosuri și ne-au mărturisit că experiența pe #DrumulCareUnește poate să schimbe vieți. Dar poate că lecția cea mai importantă este că un astfel de drum poate fi străbătut de oricine își dorește cu adevărat.

Experiența lor ne inspiră și ne învață că Via Transilvanica se trăiește cu toate simțurile. Dincolo de un drum pe care îl putem vedea, traseul se simte: cu picioarele, mâinile, urechile, nasul și inima.

Le mulțumim drumeților pentru că au împărtășit cu noi povestea lor, care va rămâne în timp o mărturie de curaj și ambiție", transmit cei de la Tășuleasa Social.

Via Transilvanica

×
Subiecte în articol: Via Transilvanica dificultati vedere