x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Polo: Deşi a călătorit 16 ore, echipa României a învins Ucraina

Polo: Deşi a călătorit 16 ore, echipa României a învins Ucraina

31 Mar 2011   •   10:12
Polo: Deşi a călătorit 16 ore, echipa României a învins Ucraina
Sursa foto: /Intact Images

Deşi au avut parte de un drum de coşmar care a durat mai bine de 16 ore, poloiştii din naţionala României au învins, miercuri, la Mariupol, formaţia similară a Ucrainei cu scorul de 19-6, în cea de-a treia partidă din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2012.

Din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile, avionul de la Kiev spre Doneţk a fost obligat să se întoarcă. "Echipa trebuia să ajungă marţi, la ora 23:00, şi a ajuns la Mariupol miercuri, la ora 16:00, cu doar trei ore înaintea începerii meciului. Bine că l-au câştigat!”, a declarat unul dintre oficialii FR Polo.

În primele două jocuri din grupa F, România a învins Israel, în deplasare, cu 14-4, respectiv Slovacia, pe teren propriu, cu 8-5. Următoarele trei meciuri din grupă ale tricolorilor vor avea loc la 11 mai, pe teren propriu cu Ucraina, la 18 iunie, în deplasare cu Slovacia şi în 2 iulie, din nou pe teren propriu, cu Israel.

După trei partide jucate în grupa F, România se află pe primul loc cu 9 puncte.

Primele două clasate în fiecare din cele şase grupe se vor califica în faza eliminatorie, în care se va juca încrucişat (tur-retur, în luna septembrie), câştigătoarele urmând să se califice la turneul final al CE din 2012. Acesta va avea loc la Eindhoven, fiind calificate direct primele cinci clasate la ediţia din 2010 a Campionatului European, adică Croaţia, Italia, Serbia, Ungaria şi Muntenegru, plus Olanda, în calitate de naţiune organizatoare.

×
Subiecte în articol: romania polo echipa nationala sporturi