x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Punctul pe i. Dragomir tratează cu sinceritate scandalul de la Dinamo

Punctul pe i. Dragomir tratează cu sinceritate scandalul de la Dinamo

de Dan Dumitrescu    |    05 Sep 2012   •   07:46
Punctul pe i.  Dragomir tratează cu sinceritate scandalul de la Dinamo

Sediul LPF a fost din nou asaltat de jurnalistii temelor lejere. Convocatii celui mai presedinte dintre presedintii fotbalului si-au facut plinul ritualic din jetul spuselor fara spunere pe care odihnitul Dumitru Dragomir le debiteaza cu nevinovata competenta. N-as cheltui nici macar timpul destinat plictiselii pentru a-l asculta pe Mitica atunci cand incearca el sa devina pretios. Nu sunt dispus pentru nimic in lume la asemenea risipiri. Fiindca riscul de a deveni interesant nu-l pandeste nicidecum pe presedintele LPF. Doar umorul involuntar il mai salveaza cateodata pe Mitica.

Sigur, inaintea meciului de la Tallin, primele intrebari ale micofonarilor au vizat debutul nationalei in preliminariile turneului final al CM. Ascultatorii de servici au fost serviti, ca de obicei, cu o savuroasa portie de banalitati. Iar finalul expunerii nu poate fi caracterizat decat ca apoteotic. Si aproape amenintator. Domnul Dragomir a declarat ca i-ar fi necesare cel putin vreo doua saptamani daca s-ar apuca sa trateze cuviincios si la amanunt problemele cu care se confrunta echipa nationala. Eu nu cred ca doua saptamani ar asigura timpul necesar unei asemenea expuneri. Cand nu spui nimic ai nevoie de mult mai mult timp.

Abandonam asadar, asa cum a facut-o si domnul Dragomir, tema nationalei, considerand ca amenintarea nu se va implini vreodata. Si ne indretam atentia catre o alta zicere a presedintelui care are cel putin o evidenta incarcatura sentimentala. O zicere despre tensiunile care creeaza convulsii cu grad de risc ridicat la Dinamo. Domnul Dumitru Dragomir a afirmat ca nu-l tulbura peste masura vocalizele conducatorilor dinamovisti. Ca nu se intampla nimic in afara obisnuintei deoarece la Dinamo a fost mereu scandal. Ca singura caracteristica a momentului ar fi aceea ca Dinamo traverseaza acum doua crize apasatoare. Criza financiara si ce valorica. Dragomir nu minte. Numai ca adevarurile sale sunt servite cu calculata aproximatie si impun anume interpretari.

Cred ca la Dinamo au existat dispute interne si pana acum. Cred ca domnul Dragomir a fost intotdeauna la curent cu aceasta realitate. Numai ca, pana acum, Mitica a vopsit gardul, vorbind mai mereu cu respect de-gradat despre clubul sau de suflet. Iar schimbarea de atitudine nu poate fi cauzata decat de o deteriorare a relatiilor personale cu noii actionari. Semn rau pentru ratacitii Dragos Savulescu si Ionut Negoita. De asemenea, criza financiara de la Dinamo vine dintr-un timp indelug asezat, dar mult mai tacut. Cat despre criza de valoare, ce sa mai discutam? Lotul actual al dinamovistilor nu mi se pare cu mult mai slab sau mai valoros decat altadata. Alta ar fi problema. Echipa asta a fost facuta varza de un antrenor parat. De dezastruosul Dario Bonetti. Un antrenor tinut in brate in mod inexplicabil de aceiasi conducatori ai ratacirilor in incompetenta.

Ingrijorarile domnului Dumitru Dragomir in ceea ce o priveste pe Dinamo sunt, asadar, sincere si argumentate. Si chiar daca spune rar lucrurilor pe nume, Mitica trebuie asculat atunci cand rosteste adevaruri. Simpatia pentru Borcea nu mi-a dat tarcoale niciodata. Dar trebuie sa recunosc ca tripleta Savulescu – Negoita – Bonetti poate fi distrugatoare la Dinamo. Si ma intreb daca Nicolae Badea va fi capabil sa amortizeze socul produs de ravaseala celor trei.

×
Subiecte în articol: dinamo dragomir sinceritate trateaza