x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Revelion underground

Revelion underground

de Sorin Anghel    |    03 Ian 2008   •   00:00
Revelion underground

Iubitorii de snowboard, skateboard şi BMX s-au străns in noaptea de Revelion in zona industrială a Braşovului pentru a fi părtaşi la Rider’s New Year’s Eve, cea mai tare petrecere underground.


Iubitorii de snowboard, skateboard şi BMX s-au străns in noaptea de Revelion in zona industrială a Braşovului pentru a fi părtaşi la Rider’s New Year’s Eve, cea mai tare petrecere underground.

De Revelion, lumea s-a destrăbălat pe unde a ştiut mai bine. Zona industrială a Braşovului a găzduit o petrecere underground, dedicată riderilor nebuni după snowboard, skateboard şi BMX.


OUTDOOR. Rider’s New Year’s Eve s-a ţinut in curtea Registrului Auto, acolo unde a fost amenajat un snowpark in aer liber. Pentru celelalte sporturi s-a făcut loc intr-o hală imensă, unde de obicei se verifică maşinile. Hop şi rideri cu skateboard-ul sau "bicla" la verificat, să vedem care-i meseriaş. Muzică la maximum, pusă de căţiva băieţi de profesie, DJ. Sport extrem de-adevăratelea. Chiar dacă te bagi la concurs sau caşti gura de pe margine, tot e periculos. Cum ajungi la faţa locului te mişti ca un pieton şi te străduieşti să nu incurci pe nimeni. Un rider vine cu placa peste picioarele tale şi te impinge peste un gard de lemn. "Scuze, bro!", zice tipu’ şi pleacă mai departe. E chiar organizatorul evenimentului, Radu Lungu, şi nu poţi spune decăt că primirea care ţi-a făcut-o e mai tare decăt una cu păine şi sare. "Bro" vine probabil de la englezescul "brother". Şi, ca să nu-ţi zică "frate" pe romăneşte, iţi zice "bro", că e mai "cool". Nici "mişto" nu se cădea să spună, că-l plagia pe Columbeanu. La snowboard, nume celebre din branşă. Kinda Geza, din Miercurea-Ciuc, Mircea Lungu, din Sibiu, şi Tudorel Cristea, din Baia Mare, "botezat" Oprea fără voia sa.


INDOOR. După ce concursul "plăcarilor" s-a terminat, iar riderii şi-au primit sticlele cu whiskey, toată lumea a intrat in hală. Petrecere underground, cu muzică la maximum şi un crainic mai bun decăt Cristian Ţopescu. "Oi! Oi! Oi! Avem un trick", urla comentatorul Maximilian Radu Munteanu de fiecare dată cănd unul dintre participanţi făcea senzaţie. Şi imediat mai oferea o sticlă de whiskey drept premiu. Proba de BMX i-a revenit lui Cosmin Coman, din Sibiu, care n-a prea avut rival la acest capitol. La skateboard, adevărată senzaţie. Cum se manifestă riderii cănd unuia dintre parteneri ii reuşeşte ceva? Dau cu skateboard-ul de marginea rampei, iar cei de pe margine aplaudă cu frenezie. Şi comentatorul, sufletul petrecerii, bagă din nou: "Oi! Oi! Oi! Avem un trick! Il meriţi pe unchiul Jack!". Petrecerea, la care nu s-au purtat paiete şi nici papion, ci converşi şi blugi, s-a ţinut pănă dimineaţă şi a adunat vreo 600 de oameni, care au sărbătorit trecerea in 2008 cu mai puţină şampanie şi mai mult Mountain Dew. Rider’s New Year’s Eve a continuat cu proiecţii de filme romăneşti despre sporturile extreme, in special BMX şi skateboard. Spargerea nu ştie nimeni cănd a fost! Cool, dude!

Â

×
Subiecte în articol: ski express