x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roger Federer, adversarul lui Marius Copil în finala de la Basel

Roger Federer, adversarul lui Marius Copil în finala de la Basel

27 Oct 2018   •   20:15
Roger Federer, adversarul lui Marius Copil în finala de la Basel

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul 3 mondial, s-a calificat în finala turneului ATP de la Basel, dotat cu premii totale în valoare de 1.984.420 euro, în care îl va înfrunta duminică pe românul Marius Copil, venit din calificări.

Federer l-a învins cu 6-1, 6-4 pe rusul Daniil Medvedev, sâmbătă, în cea de-a doua semifinală a competiţiei, după ce Marius Copil reuşise să se impună cu 6-3, 6-7 (6), 6-4 în faţa germanului Alexander Zverev, numărul 5 mondial, în primul duel din penultimul act.

Campionul elveţian, în vârstă de 37 ani, a câştigat de opt ori până acum turneul din oraşul său natal, disputând totodată 13 finale. El suferit ultima înfrângere la Basel în 2013, când a fost învins în finală de argentinianul Juan Martin Del Potro.

Marius Copil (28 ani, locul 93 ATP) a obţinut sâmbătă a doua sa victorie în faţa unui jucător din top 10 la turneul de la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, numărul 6 ATP. Românul va disputa a doua sa finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia.

De menţionat că Marius Copil şi Roger Federer nu s-au mai întâlnit niciodată până acum în circuitul profesionist.


AGERPRES

×
Subiecte în articol: roger federer