x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roger Federer regretă renunțarea la „Middle Sunday”-ul de la Wimbledon

Roger Federer regretă renunțarea la „Middle Sunday”-ul de la Wimbledon

05 Iul 2021   •   09:20
Roger Federer regretă renunțarea la „Middle Sunday”-ul de la Wimbledon
Sursa foto: Sursa: Hepta

Jucătorul elvețian de tenis Roger Federer a postat duminică un mesaj video pe Twitter prin care își exprimă regretul că începând din sezonul viitor, ziua de duminică, dintre cele două săptămâni ale turneului de la Wimbledon, nu va mai fi liberă, așa ca până acum.

Elvețianul s-a înregistrat în timpul unei plimbări pe care a făcut-o printre terenurile de tenis de la All England Lawn Tennis and Croquet Club.

„Fac o plimbare aici în cubul de la Wimbledon și vreau să vă spun că aceasta este ultima duminică liberă la Wimbledon pe care o vom mai avea vreodată. Pentru că nu cred că se va mai reveni la acest obicei. M-am gândit că v-ar plăcea să vă prezint puțin împrejurimile. Să încerc să vă fac să înțelegeți ce mult înseană pentru mine și, cred că pentru toți jucătorii, acest turneu de la Wimbledon și mai ales duminica liberă de la jumătatea turneului (Middle Sunday). Dea cum această tradiție va deveni istorie. Nu știu sigur de ce.”

Glumind la vederea copertinelor de protecție a suprafețelor cu iarbă de pe terenurile de joc, Federer a spus că crede că probabil îngrijitorii joacă tenis sub ele.

„Federer și-a încheiat mesajul în mod optimist, dar și nostalgic. ”Iubesc acest turneu, îmi place să joc aici și abia aștept jocul de luni, împotriva lui Lorenzo Sonego. Mă bucur că am putut să vă prezint împrejurimile. E atât de plăcut să fi aici. Aveți grijă de voi.”

Middle Sunday, duminica de la mijlocul turneului, este unul din cele mai vechi tradiții de la Wimbledon, un obicei unic în peisajul turneelor de două săptămâni. Organizatorii au anunțat însă că de anul viitor vor renunța la această zi liberă, în care jucătorii se odihneau și îngrijitorii aranjau iarba.

Vestea a fost primită în diferite feluri de către jucători și spectatori, unii acuzând organizatorii că urmăresc doar câștigul financiar în detrimentul tradițiilor, iar alții considerând că acești nu fac decât să țină pasul cu vremurile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roger federer