x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jocurile Olimpice de la Paris: Ce loc ocupă România în clasamentul pe națiuni după 7 zile de concursuri

Jocurile Olimpice de la Paris: Ce loc ocupă România în clasamentul pe națiuni după 7 zile de concursuri

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2024   •   08:00
Jocurile Olimpice de la Paris: Ce loc ocupă România în clasamentul pe națiuni după 7 zile de concursuri
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

România ocupă locul 12 în clasamentul pe națiuni la Jocurile Olimpice Paris 2024, după cele două medalii câștigate vineri la canotaj. Noua Zeelendă e la egalitate cu Team Romania, în timp ce pe priima poziție se află China, cu 13 medalii de aur.

După 7 zile de competiții la Paris, România are un total de șase medalii, din care două de aur, trei de argint și una de bronz.

Medaliile de aur au fost câștigate de David Popovici (200 m liber) și Florin Enache cu Andrei Cornea (dublu vâsle), în timp ce cele de argint au fost obținute de Simona Radiș și Ancuța Bodnar (dublu vâsle), de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (dublu rame) și de Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie ușoară). Medalia de bronz a fost câștigată tot de David Popovici (100 m liber).

Pe primul loc al clasamentului pe națiuni se află China (13-8-9), urmată de Franța (11-12-13), care a urcat vertiginos după probele de vineri seara, și Australia (11-6-5), ambele trecând de Statele Unite, care e pe 4 (9-18-16).

România poate obține sâmbătă încă două medalii la canotaj, prin bărcile de 8 plus cârmaci rame, care evoluează în finalele din ultima zi a competițiilor de canotaj.

Șanse la medalie are și Mădălia Amăistroaie, la tir cu arcul, ea urmând să evolueze în optimile de finală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×