x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Românii, optimişti că vor obţine calificarea la Bucureşti

Românii, optimişti că vor obţine calificarea la Bucureşti

14 Noi 2010   •   13:28
Românii, optimişti că vor obţine calificarea la Bucureşti

După 21-21 în Uruguay, în primul meci din barajul de calificare la Cupa Mondială de rugby de anul viitor, tehnicienii şi jucătorii echipei naţionale a României sunt optimişti că vor rezolva problema calificării în returul de peste două săptămâni, de la Bucureşti.

"Vremea a jucat un rol important în această partidă, însă adevărul este că nu am evoluat aşa cum doream în spontane şi mol iar mânuirea balonului a lăsat de dorit. Jocul la sol a fost foarte important. A durat ceva timp ca jucătorii din Franţa să se acomodeze cu cei din România, însă acum vom avea două săptămâni în care putem pune acest lucru la punct. Uruguay a arătat că este o echipă dornică de succes şi acesta este un lucru ce trebuie luat în considerare", a spus după meci antrenorul naţionalei noastre, neo-zeelandezul Steve McDowell.

"Ce mod minunat de a decide ultima echipă calificată la Mondiale: totul se va stabili în ultimul joc, în ultimul minut. Cred ca echipa noastră poate să joace mai bine", a spus şi Romeo Gontineac, celălalt tehnician al "stejarilor".

De partea cealaltă, antrenorul  Uruguayului, Gonzalo Camardon, crede că echipa sa poate face o impresie frumoasă în retur: "Mai este încă mult de lucru şi sunt bucuros că încă nu ne-am arătat întregul potenţial. Suntem departe de forma maximă şi asta este un lucru bun pentru noi. A fost un joc cu mare încărcătură emoţională pentru Uruguay şi pentru că am reuşit să controlăm asta suntem într-o poziţie mai bună".

 "Vom câştiga încredere din acest joc pentru că am dovedit că românii nu sunt atât de puternici precum ni s-a spus că sunt. Acum totul se va decide în ultimul meci şi noi vom fi pregătiţi. Am lucrat din greu şi asta ne va da puterea de a merge la Bucureşti. Avem şanse egale şi totul se va decide în 80 de minute. Va fi un meci de care pe care", a spus şi căpitanul Uruguayului, Carlos Arboleya.

×