x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rusia va organiza CM de patinaj în locul Japoniei

Rusia va organiza CM de patinaj în locul Japoniei

24 Mar 2011   •   16:42
Rusia va organiza CM de patinaj în locul Japoniei
Sursa foto: /Reuters

Rusia a primit din partea federaţiei internaţionale (ISU) dreptul de a organiza luna viitoare Campionatele Mondiale de patinaj artistic, în locul Japoniei, care nu a mai putut găzdui competiţia din cauza cutremurului care a lovit această ţară.

Competiţia mondială se va desfăşura la Moscova, în perioada 24 aprilie - 1 mai, a declarat un purtător de cuvânt al forului rus.

La începutul acestei săptămâni, primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, după o discuţie cu ministrul sportului, Vitali Mutko, că Rusia este pregătită să organizeze CM de patinaj artistic, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 21 şi 27 martie, în Japonia.

Federaţia japoneză (JSF) a anunţat, luni, că a renunţat definitiv la organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic din acest an. În data de 14 martie, la trei zile după cutremurul din Japonia urmat de tsumani şi după apariţia problemelor la centrala nucleară Fukushima, ISU a decis că oraşul Tokyo nu poate găzdui deocamdată Campionatele Mondiale de patinaj artistic. Ulterior, JSF şi-a exprimat speranţa de a organiza competiţia în septembrie sau în octombrie.

Alte ţări care s-au oferit să organizeze ediţia din acest an a CM de patinaj artisitic au fost Finlanda, Canada şi SUA.

×
Subiecte în articol: patinaj sporturi