x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi S-a făcut dreptate! Oscar Pistorius va alerga cu ştafeta Africii de Sud în finala olimpică la 4X400 metri

S-a făcut dreptate! Oscar Pistorius va alerga cu ştafeta Africii de Sud în finala olimpică la 4X400 metri

09 Aug 2012   •   14:45
S-a făcut dreptate! Oscar Pistorius va alerga cu ştafeta Africii de Sud în finala olimpică la 4X400 metri

Stafeta de 4x400 metri a Africii de Sud, eliminata in serii la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost inclusa in finala dupa decizia juriului de apel.

"Juriul de apel a examinat si a acceptat calificarea stafetei Africii de Sud in finala, desi aceasta nu au incheiat cursa din serii, luand in considerare ca a fost dezavantajata in urma incidentului cu satefeta din Kenya", a anuntat Federatia Internationala de Atletism intr-un comunicat.

Africa de Sud a decis sa faca apel dupa ce kenyenii au recunoscut ca unul dintre alergatorii stafetei lor, Vincent Mumo Kiilu a impiedicat stafeta sud-africana.

Africa de Sud, din a carei stafeta face parte si Oscar Pistorius, primul sportiv cu picioarele amputate participant la Jocurile Olimpice, va alerga pe culoarul noua in finala de vineri.

Pistorius era al treilea in stafeta Africii de Sud, dar colegul sau Ofentse Mogawane, a cazut, impiedicat de Kiilu, si nu a mai putut termina turul de pista. Initial, Pistorius, care urma sa preia stafeta, s-a luat cu mainile de cap, dezamagit, dupa care a trecut la marginea pistei, in dreptul liniei de sosire, pentru a-i aplauda si incuraja pe reprezentantii altor tari.

Atletul a trecut apoi de la agonie la extaz, scriind pe contul sau de Twitter, imediat dupa aflarea vestii "IT'S ON!! We in the FINAL."

×