x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sandra Izbaşa, aur olimpic la sărituri

Sandra Izbaşa, aur olimpic la sărituri

05 Aug 2012   •   14:25
Sandra Izbaşa, aur olimpic la sărituri

Sandra Izbasa a obtinut aurul olimpic in concursul de gimnastica, la sarituri.

Concursul a fost dominat de erorile gimnastelor participante. Sandra, ultima gimnasta care a intrat in concurs, si-a stapanit emotiile si a reusit sa execute doua sarituri cu nivel de dificultate inalt, dar mai sigure decat cele ale predecesoarelor sale.

Sandra Izbasa: Ma bucur din suflet, nu am cuvinte
"Sunt fericita ca am reusit un rezultat destul de bun, dar in acelasi timp sunt concentrata pentru finala de la sol. Ma bucur din suflet, nu am cuvinte. Imi doresc din suflet sa fac exercitiile ca acasa", a declarat Izbasa pentru TVR.

Nadia Comaneci: Sandra merita medalia. Putem lua aur si la barna si la sol
"Sandra merita medalia. Nu am reusit sa vorbesc cu ea, i-am facut cu mana din sala si mi-a zambit. Cred ca putem lua medalia de aur si la barna prin Catalina Ponor, daca ea isi face exercitul asa cum trebuie. Sa nu uitam insa ca Sandra a avut cea mai mare nota si la sol, la proba pe echipe, si nu ar fi exclus sa luam si acolo o medalie de aur", a declarat Nadia Comaneci, intervievata la Realitatea TV.

Mariana Bitang: O mare bucurie, o mare realizare profesionala si pentru Sandra, dar si pentru noi antrenorii
"Este o mare bucurie, o mare realizare profesionala si pentru Sandra, dar si pentru noi antrenorii, care am convins-o cu greu sa faca sarituri de finala. S-a dovedit ca a meritat. Finalele pe aparate sint finalele nervilor tari. Sandra venea cu sansa a doua, dupa americanca, dar ea a cazut in fund si Sandra a avut nervii tari sa-si faca sariturile. A plins de bucurie, nu se mai oprea, inca nu am avut timp sa vorbim, dar ne bucuram mult pentru ea. Le mutumim si celor de acasa, pentru incurajari si ii rugam sa o faca pina la capat, dar si sa incurajeze toti sportivii romani, si pe cei care nu au astfel de rezultate, pentru ca simpla calificare la Olimpiada inseamna enorm", a declarat Mariana Bitang.
Mediafax
-----------------------------------------------------------------------------

Suprinzator, prin "bunavointa" arbitrilor, americanca clasata pe locul doi, Mc Kayla Maroney, a fost aproape de a castiga competitia, fiind pe primul loc inaintea executiilor gimnastei noastre, desi daduse cu fundul de pamant la una din sarituri.

Un alt element inedit din concurs a fost si notarea cu 0 a sariturii canadiencei Elisabeth Black, care dupa ce a aterizat pe burta la prima saritura s-a accidentat.

Clasament: Sandra Izbasa - 15.191, Mc Kayla Maroney (SUA) - 15.083 si Maria Paseka (Rusia) - 15.050.

Celelalte finale individuale cu romance la start sunt: sol (Catalina Ponor si Sandra Izbasa) si barna (Catalina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marti.

×