x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Şi WADA a depus apel la TAS în cazul Contador

Şi WADA a depus apel la TAS în cazul Contador

30 Mar 2011   •   13:31
Şi WADA a depus apel la TAS în cazul Contador
Sursa foto: /Reuters

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat azi că a depus recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) contra deciziei federaţiei spaniole de a-l achita pe rutierul Alberto Contador, la o săptămână după apelul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), informează AFP.

"Agenţia Mondială Antidoping a depus astăzi un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne contra deciziei federaţiei spaniole de ciclism în cazul Alberto Contador. Domnul Contador a fost achitat în urma unui control antidoping pozitiv la 12 iulie 20120. În virtutea politicii sale, WADA nu va comenta mai mult cazul pentru a susţine integritatea procedurilor", a anunţat WADA, într-un comunicat.

UCI a făcut apel la TAS în 24 martie, iar WADA dispunea de un termen de 21 de zile.

Contador, câştigător al Turului Franţei în 2010, a fost depistat pozitiv în timpul competiţiei, la 21 iulie. În eşantioanele prelevate de la sportiv s-au descoperit urme infime de clenbuterol, produs interzis. Rutierul spaniol a explicat prezenţa urmelor prin faptul că ar fi fost victima unei contaminări alimentare şi a obţinut câştig de cauză la federaţia spaniolă, prima instanţă competentă în acest caz.

×
Subiecte în articol: ciclism contador sporturi