x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Madrid

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Madrid

10 Mai 2017   •   20:09
Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Madrid

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, deţinătoarea titlului, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, după un meci dificil cu australianca Samantha Stosur, pe care a învins-o în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-4. 

Halep (25 ani, 8 WTA), a treia favorită a turneului, s-a impus după o oră şi 55 de minute în faţa adversarei de la Antipozi (33 ani, 26 WTA). 

Simona a început bine, cu un break, iar apoi s-a desprins la 2-0 şi a continuat cu acest avantaj al break-ului până la finalul setului, încheiat cu 6-4, după 37 de minute, cu un as. 

În actul secund, Halep a avut dificultăţi în a face faţă jocului în forţă al australiencei, care a avut 2-0, Halep a revenit şi a egalat, 2-2, după care s-a mers cu serviciul, Stosur câştigând setul pe serviciul Simonei, cu 6-4. 

Setul decisiv a fost şi el strâns, Samantha Stosur conducând cu 1-0 şi 2-1, scor la care a avut 30-0. Halep a ridicat nivelul jocului, a luptat pentru fiecare minge şi şi-a forţat adversara să greşească, adunând nu mai puţin de 12 puncte la rând, unele incredibile (break la zero), iar scorul a devenit 4-2 pentru româncă. Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul până la final, iar Halep a încheiat meciul cu un ghem la zero (6-4). 

Halep are acum 6-4 în meciurile directe cu Stosur, pe care a învins-o şi în luna martie, la Miami, cu 4-6, 7-5, 6-2, în optimi. De asemenea, Simona câştigat în faţa Samanthei anul trecut, în semifinale la Madrid, cu 6-2, 6-0, câştigând apoi trofeul în finala cu Dominika Cibulkova. 

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 130.965 euro şi 215 puncte WTA, urmând să joace în sferturi cu CoCo Vandeweghe, care a dispus cu 5-7, 6-4, 7-5 de Carla Suarez Navarro (Spania). Halep şi Vandeweghe (25 ani, 20 WTA) se vor întâlni în premieră în circuitul WTA. 
AGERPRES

×