x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep scrie istorie. Șase ani consecutivi în Top 10

Simona Halep scrie istorie. Șase ani consecutivi în Top 10

de Adi Munteanu    |    30 Ian 2020   •   09:15
Simona Halep scrie istorie. Șase ani consecutivi în Top 10
Sursa foto: Captura Video

Simona s-a calificat în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, după o prestație entuziasmantă în „sferturi” contra estoniencei Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-1 în doar 53 de minute. Cu punctajul obținut (780 pentru calificarea în semifinală) își consolidează poziția a doua în clasamentul mondial. De asemenea, începând de luni, Simona Halep va stabili un nou record: numărul de săptămâni în Top 10 și având în vedere numărul mare de puncte și diferența mare care o separă de celelalte jucătoare, va mai adăuga încă cel puțin 20 de sptămâni în Top 10, stabilind un record greu de egalat în viitor.

 

Prestație foarte bună a jucătoarei noastre de tenis, Simona Halep, la Australian Open. Până la accederea în semifinale nu a pierdut niciun set, iar jocul pare a fi în creștere. Statisticile meciurilor jucate până acum arată că procentajul la primul serviciu a fost din ce în ce mai bun și, de asemenea, a scăzut mult numărul greșelilor.

Muguruza, eterna rivală

În semifinale, Simona o va reîntâlni pe mai vechea ei rivală, Garbine Muguruza, căreia i-a „răpit”, în urmă cu trei ani, fotoliul de lider mondial chiar pe final de sezon. În ceea ce privește meciurile directe, Simona are un palmares negativ cu jucătoarea din Spania, Garbine conduce cu 3-2 în meciurile directe, însă ultima dispută a fost câștigată de Halep, în 2018, la Roland Garros, ediție la care a triumfat Simona.

Posibilă finală cu Ashleigh Barty

Dacă va accede în finală, Simona va da piept cu actualul lider mondial, australianca Ashleigh Barty, cu care jucătoarea noastră are palmares pozitiv, conducând cu 3-1 în întâlnirile directe. Ultima dispută a avut loc anul trecut la Madrid, 7-5, 7-5 în „sferturile” turneului patrionat de Ion Țiriac.

Lupii tineri vs veterani

În turneul masculin vom avea o semifinală de vis, Novak Djokovici - Roger Federer, duel care a ajuns la cea de-a 50-a dispută directă între ei. Favoritul ultimilor ani a fost, mai mereu, Djokovici, care este și deținătorul titlului de anul trecut. Federer, pe de altă parte, a acuzat la această ediție mai multe probleme medicale și a avut parte de mai multe meciuri de cinci seturi, de peste patru ore.

În cealaltă semifinală masculină se vor întâlni doi reprezentanți ai noului val, Dominick Thiem și Alexander Zverev, ambii aflați pentru prima oară în semifinale la Australian Open. În ceea ce-l privește pe Thiem, acesta și-a luat revanșa în fața lui Rafael Nadal după cele două finale pierdute la Roland Garros, învingându-l în semifinale în patru seturi, într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de la turneul de la Melbourne.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: simona halep