În câţiva ani, numărul celor care practică snowboarding-ul îl va depăşi pe cel al iubitorilor de schi. Până acum, acest sport este privit de români ca fiind unul extravagant.
Haine cât mai largi, atitudine cât mai rebelă şi curaj în fiecare gest. Pentru amatorii de snowboarding, nu există cuvântul frică.Pentru practicarea snowboarding-ului este nevoie de o placă, legături şi bocanci. Sunt trei tipuri principale de snowboarduri: freestyle, carving şi freeride. Boardurile freestyle sunt cele mai scurte şi cele mai late dintre snowboarduri, pentru a face virarea şi executarea săriturilor cât mai uşoară. Au un design în care ambele capete sunt ridicate, pentru a facilita mersul atât cu faţa, cât şi cu spatele.
Boardurile carving sunt mai lungi şi mai rigide decât cele freestyle şi sunt direcţionale. Din cauza faptului că sunt mai înguste la mijloc, fac virajele carve uşor. Boardurile carve se comportă bine şi pe zăpadă tare sau gheaţă. Majoritatea boardurilor freeride sau allmountain sunt, de asemenea, direcţionale. Sunt între cele de freestyle şi cele carve în termeni de rigiditate, lungime şi abilitatea de a face viraje şi sunt bune într-o mare varietate de condiţii.
Bocancii, denumiţi de toată lumea "boots", sunt foarte importanţi şi trebuie să fie, în primul rând, confortabili. Asiguraţi-vă că aţi ales mărimea potrivită, strângeţi-i bine şi faceţi câţiva paşi. Atunci când bocancul este strâns, trebuie să puteţi mişca vârful degetelor de la picioare şi să nu se mişte glezna în interiorul boot-ului, să nu se desprindă talpa picorului de suprafaţa bootului.