x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Spălarea clăparilor

Spălarea clăparilor

de Sorin Anghel    |    05 Ian 2008   •   00:00
Spălarea clăparilor

Incălţămintea de schi trebuie intreţinută cu atenţie. Una dintre cele mai importante operaţiuni este spălarea clăparilor cu care schiaţi.


Incălţămintea de schi trebuie intreţinută cu atenţie. Una dintre cele mai importante operaţiuni este spălarea clăparilor cu care schiaţi.

In ceea ce priveşte sporturile de iarnă, romănul este destul de snob. Dă bani mulţi pe echipament care nu i se potriveşte din punct de vedere al performanţei şi nici nu-l ingrijeşte pentru a profita de el căt mai mult timp.


CLASIC. Despre schiuri şi plăcile de snowboard toată lumea ştie că trebuie date cu ceară după fiecare zi petrecută pe părtie. Din păcate, foarte puţini fac acest lucru, motivănd că oricum se vor zgăria din nou la următoarea partidă. Cea mai importantă operaţiune o reprezintă spălarea clăparilor, care vă scapă de mirosul cumplit de picioare transpirate. Totul este foarte simplu.


ŞMECHERIE. Introduceţi două degete intre supragheata de plastic şi căptuşeală, după care trageţi cu putere in sus. Cu un pic de efort, veţi reuşi să scoateţi bucata textilă care ţine de cald piciorului. După ce aţi făcut acest lucru cu ambii clăpari, introduceţi căptuşeala in maşina de spălat automată. Apoi, cu o cărpă fină sau cu o bucată de vată medicinală şi spirt dezinfectaţi supragheata. După ce procesul de spălare a luat sfărşit, reintroduceţi căptuşeala in structura de plastic. Pentru păstrare, este bine să inchideţi clăparul ca şi cum ar fi incheiat. Incepeţi această operaţiune cu clapele din zona superioară. Lipiţi şi "ariciul" care se prinde in jurul tibiei. Turiştii obişnuiţi trebuie să-şi spele clăparii la inceputul şi la sfărşitul fiecărui sezon. Dar schiorii de performanţă repetă acest lucru lunar. Şi spălarea mănuşilor de schi trebuie făcută cu aceeaşi periodicitate. Nu uitaţi că şi geanta in care purtaţi incălţămintea de schi trebuie curăţată.


Trenurile zăpezii

SNCFR a introdus căteva trenuri suplimentare pe Valea Prahovei. Din păcate, vagoanele acestor noi garnituri nu se potrivesc deloc cu profilul celor ce merg pe traseul Bucureşti Nord - Braşov. Scaunele sunt incomode, călătorii fiind nevoiţi să stea inghesuiţi. Nu există loc pentru bagajele mari, lucru destul de grav in condiţiile in care unii turişti vin cu schiuri şi clăpari. Trenurile sunt pline de atăt de mulţi "blatişti", incăt conductorul nici nu mai ştie care sunt călătorii care au bilet şi care nu au.
Â
Â
Â

×
Subiecte în articol: ski express