x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tiberiu Dolniceanu, bronz la Mondialele de scrimă

Tiberiu Dolniceanu, bronz la Mondialele de scrimă

07 Aug 2013   •   21:34
Tiberiu Dolniceanu, bronz la Mondialele de scrimă
Sursa foto: EPA/Intact Images

Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de bronz, miercuri seară, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Campionul european al probei, în acest an, la Zagreb, Dolniceanu l-a învins în sferturile de finală pe italianul Enrico Berre, cu 15-4, după ce trecuse în primul tur de japonezul Kenta Tokunan (15-7), în şaisprezecimi câştigase la ucraineanul Dmitro Boiko (15-7), iar în optimi a dispus de italianul Luigi Samele (15-12).

Din păcate, parcursul sabreurului român s-a oprit în semifinale, unde Dolniceanu a fost învins cu 15-10 de rusul Veniamin Reşetnikov.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi sabreuri români, Alin Badea s-a oprit în optimi, fiind învins de ungurul Andras Szatmari, cu 15-13, după ce a trecut de americanul Jeff Spear (15-13) şi de valorosul sabrer rus Aleksei Iakimenko (15-12).

Ciprian Gălăţeanu l-a învins în primul tur pe polonezul Adam Skrodzki (15-10), dar apoi a fost întrecut cu 15-10 de ungurul Aron Szilagyi, în vreme ce Iulian Teodosiu a fost învins în primul tur de belarusul Valeri Priemka (15-7).

Finala mondială a fost câştigată de cel care l-a învins pe Dolniceanu, Reşetnikov trecând în finală de conaţionalul Nikolai Kovalov, cu 15-13.

×