x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Roger Federer se retrage din tenis: Nu voi fi o fantomă. Vreau ca fanii mei să ştie că mă vor revedea din nou

UPDATE Roger Federer se retrage din tenis: Nu voi fi o fantomă. Vreau ca fanii mei să ştie că mă vor revedea din nou

21 Sep 2022   •   16:58
UPDATE Roger Federer se retrage din tenis: Nu voi fi o fantomă. Vreau ca fanii mei să ştie că mă vor revedea din nou
Sursa foto: Hepta

Tenismenul Roger Federer se retrage din tenis în această săptămână. Ultimul meci va fi în cadrul turneului Laver Cup, unde va evolua la dublu, scrie EFE.

"Nu voi putea juca meciuri individuale, asta este destul de clar. De aceea nu este o opţiune să particip la turneul de la Basel, în octombrie. Probabil că voi juca la dublu aici, vineri seară, şi atât. L-am întrebat pe căpitanul nostru, Bjorn Borg, dacă este în regulă să fac asta şi mi-a spus că pot să fac tot ce vreau", a explicat elvețianul. 

Roger Federer are 41 de ani și a câștigat 103 titluri în turneele profesioniste, dintre care 20 de Mare Șlem. A jucat 1.500 de meciuri în cei 24 de ani de carieră sportivă. 

El s-a antrenat, ieri, pe terenul O2 Arena din Londra, unde a câștigat de două ori Turneul Campionilor în 2010 și 2011. Va juca în numele Europei, alături  spaniolul Rafael Nadal, sârbul Novak Djokovic, britanicul Andy Murray, grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud.

Totodată, în meciul de dublu de la Laver Cup este de așteptat să joace alături de Rafael Nadal. 

"La începutul verii nu am putut creşte nivelul de intensitate la antrenamente, genunchiul meu nu era bine. În faza de recuperare, există întotdeauna suişuri şi coborâşuri. Însă eu a trebuit să fiu foarte atent. Eram foarte obosit după eforturile depuse. Nu am vrut să-mi asum un risc prea mare.

Am suferit mai multe operaţii. Tenisul este un sport brutal, trebuie să poţi juca mai multe meciuri lungi la rând. M-am gândit multă vreme că mă pot întoarce în circuit. Dar a venit un moment când mi-am dat seama că s-a terminat. Toţi vrem să continuăm să jucăm pentru totdeauna. Dar toată lumea trebuie să plece la un moment dat", a explicat Federer, care a dat asigurări că nu va dispărea din tenis

"Nu voi fi o fantomă. Björn Borg nu s-a întors la Wimbledon vreme de 25 de ani. Nu va fi cazul meu. Vreau ca fanii mei să ştie că mă vor revedea din nou."

×
Subiecte în articol: tenis roger federer