x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Veteranii se întâlnesc la Straja

Veteranii se întâlnesc la Straja

de Sorin Anghel    |    23 Mar 2011   •   19:21
Veteranii se întâlnesc la Straja
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

157889-dm-768w8945.jpgN-a fost cea mai bună iarnă, chiar dacă importatorii de echipament pentru schi şi snowboard spun că vânzările au fost bune. „Piaţa şi-a mai revenit. A fost mai bine ca anul trecut, dar nu la fel de bine ca acum doi-trei ani”, spune Olivia Necula, reprezentantul societăţii care comercializează în România schiuri Fischer. Lucrurile nu au mers rău nici la Rossignol, numai că lipsa zăpezii în Poiana Braşov şi preţurile scăzute practicate de 

Decathlon au făcut ca vânzările să nu fie spectaculos de mari. „Se observă o revenire, dar numai pe segmentul de echipament scump. Produsele din gama low-cost nu mai au căutare în magazinele noastre, din cauza faptului că cei de la Decathlon au preţuri fără concurenţă. Noi ne vom axa de acum înainte doar pe vânzarea de echipament de calitate”, spune Dan Bârsan, importator Rossignol în ţara noastră. Vuarnet se laudă că şi-a dublat vânzările faţă de iarna trecută, chiar dacă pe pârtii există destui turişti care folosesc geci de contrabandă. Volkl şi Goldwin, branduri exclusiviste, n-au avut deloc căutare în această iarnă.

Nici transportatorii pe cablu nu se declară mulţumiţi de încasările avute, chiar dacă în multe staţiuni preţurile au crescut. Mai trist este că pe Valea Prahovei s-au tras obloanele. Este pentru prima oară când Sinaia se „predă” înaintea Buşteniului. În Valea Dorului mai sunt doar câteva pete de zăpadă, insuficiente pentru a-i atrage pe turişti. Asta în timp ce la Buşteni, pe Kalinderu, zăpada artificială a prelungit sezonul de schi neaşteptat de mult. S-ar fi putut schia şi la Azuga, numai că Emil Debreţi, administratorul părţii inferioare a Pârtiei Sorica, n-a binevoit să producă zăpadă artificială atunci când temperaturile au permis acest lucru.

Sezonul de schi nu se poate încheia fără ca veteranii să-şi arate valoare. Astfel, sâmbătă, la Straja se va aduna toată floarea schiului românesc. Vorbim aici de oameni cu vechime pe munte, care an de an participă la competiţia organizată pe Valea Jiului. În clipa de faţă, în staţiunea hunedoreană se poate schia în condiţii bune pe pârtiile Canal, Slalom şi Constantinescu. www.jurnalul.ro transmite imagini live din Straja. Pentru că sezonul este aproape de final, majoritatea caba­nierilor din staţiune practică preţuri mici.

Adam Malysz – unul dintre cei mai mari sportivi polonezi şi singurul săritor care a reuşit să câştige Cupa Mondială de trei ori consecutiv – îşi încheie cariera. Ultima sa apariţie oficială va avea loc pe 26 martie, la Zakopane – Polonia, un loc în care de ne­numărate ori a făcut publicul po­lo­nez să fiarbă prin performanţele sale. Evenimentul, ce se va intitula „Adam’s Bull’s Eye”, nu va fi doar un cadou de despărţire deosebit oferit lui Adam de colegi, fani, autorităţile poloneze şi alte celebrităţi, ci şi ulti­mul concurs de sărituri şi o com­petiţie sportivă diferită. Cei mai mari săritori cu schiurile, inclusiv Thomas Morgenstern şi Gregor Schlierenzauer, vor lua parte în concursul în care nu distanţa va hotărî câştigătorul, ci precizia.

×
Subiecte în articol: sporturi