x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Argint pentru România! Gimnasta Alexia Vânoagă este vicecampioană mondială la bârnă

Argint pentru România! Gimnasta Alexia Vânoagă este vicecampioană mondială la bârnă

de Andreea Tiron    |    02 Apr 2023   •   22:08
Argint pentru România! Gimnasta Alexia Vânoagă este vicecampioană mondială la bârnă
Sursa foto: Federația Română de Gimnastică

Gimnasta Alexia Vânoagă, de la Centrul Național Olimpic pentru Juniori Constanța, antrenată de Carmen Traicu, este vicecampioană mondială la bârnă la Campionatele Mondiale de Gimnastică din Antalya.

"Alexia Vănoagă este vicecampioană mondială de juniori! În Antalya ea a câştigat medalia de argint în finala de la bârnă cu 12.833. Aur pentru Hanyue Yu (China) - 13.133, bronz pentru Cristella Brunetti-Burns (Canada)-12.600.

Gimnasta de 14 ani, antrenată de Carmen Traicu, a obţinut, ca şi în calificări, cea mai mare notă la execuţie (8.233). Alexia face parte din programul “Ţară, ţară, vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang şi de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

“Este un obiectiv depăşit de delegaţia României la această ediţie a campionatelor mondiale de juniori, ceea ce demonstrează că gimnastele, antrenorii şi comisia de selecţie au fost o echipă. Obiectivul era un loc 4-6, iar Alexia a fost minunată. Pentru juniori anul competiţional internaţional nu s-a încheiat. În iulie urmează FOTE, competiţie pentru care sunt convinsă că se vor pregăti cu aceeași seriozitate. Le urăm mobilizare şi succes!“- Carmencita Constantin, Președinte FRG.

Delegația României se va întoarce acasă, mâine, 3 aprilie, la ora 20.20, la aeroportul Henri Coandă.

Felicitări, Alexia, felicitări antrenorilor de la CNOPJ Constanța!", transmite Federația Română de Gimnastică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×