x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie spectaculoasă pentru HCM Baia Mare, în Liga Campionilor

Victorie spectaculoasă pentru HCM Baia Mare, în Liga Campionilor

05 Feb 2016   •   21:36
Victorie spectaculoasă pentru HCM Baia Mare, în Liga Campionilor

Vicecampioana României, HCM Baia Mare, a învins fără drept de apel valoroasa formaţie maghiară FTC Rail Cargo Budapesta, cu scorul de 32-24 (16-14), vineri seara, în Sala Polivalentă ''Lascăr Pană'', în Grupa principală 1 a Ligii Campionilor la handbal feminin.  

HCM a reuşit a treia sa victorie consecutivă în grupa principală, unde intrase fără vreun punct.

În faţa vicecampioanei Ungariei, debutul meciului a fost echilibrat, oaspetele chiar conducând cu 3-2 (min. 6), 4-3 (7). Trei goluri la rând ale gazdelor au adus-o pe HCM la cârma partidei, cu 6-4 (12). Avantajul echipei băimărene a crescut apoi la patru goluri, 11-7 (19), după alte serie de trei goluri consecutive. Avansul a crescut apoi la cinci goluri, 13-8 (21), dar finalul primei reprize a fost marcat de o revenire a echipei Ferencvaros, care a sancţionat câteva neatenţii ale gazdelor şi s-a apropiat la doar două goluri, 16-14, după trei puncte consecutive.

''Fradi'', cum este alintată Ferencvaros, a venit la un singur gol de HCM după pauză, 16-15, 17-16, 19-18. HCM Baia Mare a fost mai atentă în apărare, a recuperat câteva mingi şi a punctat excelent pe contraatac, iar Allison Pineau a avut o evoluţie de metronom, marcând cu regularitate, astfel că diferenţa de pe tabela de marcaj a crescut din nou în favoarea echipei antrenate de Aurelian Roşca. A fost mai întâi 22-18 (43), după trei goluri legate ale băimărencelor, apoi s-a ajuns la 27-20 (48), după alte trei reuşite consecutive, ecartul maxim fiind de nouă goluri, 32-23 (58), pentru ca scorul final să fie de 32-24.

Pineau a fost cea mai bună marcatoare de la HCM, cu 10 goluri. Au mai înscris pentru gazde Gabriela Perianu - 4 goluri, Valentina Ardean-Elisei - 4, Katarina Jezic - 4, Melinda Geiger - 4, Adriana Nechita - 2, Lois Abbingh - 2, Alexandra Do Nascimento - 2. Paula Ungureanu a avut o evoluţie remarcabilă în poartă, parând, între altele, şi două aruncări de la 7 metri.

Nerea Pena s-a evidenţiat de la Ferencvaros, cu 9 goluri, restul fiind marcate de Luca Szekerczes - 4, Nadine Schatzl - 4, Szandra Szollosi-Zacsik - 3, Zita Szucsanszki - 1, Viktoria Lukacs - 1, Dora Hornyak - 1, Piroska Pappne Szamoransky - 1.

Au arbitrat grecii Michalis Tzaferopoulos şi Andreas Bethmann, iar delegat EHF a fost croatul Vladimir Sokol.

În clasament, pe primul loc se află Rostov de Don, cu 12 puncte (6 jocuri), urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 9 p (7 j), Larvik, 6 p (6 j), HCM Baia Mare, 6 p (7 j), Fleury Loiret Handball, 4 p (6 j), Thuringer HC, 1 p (6 j).

Următorul meci pentru HCM va fi cel cu Fleury Loiret Handball, în Hexagon, pe 14 februarie.

×
Subiecte în articol: hcm baia mare