x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Vlad Moldoveanu va juca în All Star Game-ul din NCAA

Vlad Moldoveanu va juca în All Star Game-ul din NCAA

29 Mar 2011   •   17:17
Vlad Moldoveanu va juca în All Star Game-ul din NCAA
158751-146296-oveanu.jpg

Componentul naţionalei României şi al echipei American University, Vlad Moldoveanu, va participa, vineri seară, la Houston, la All Star Game din NCAA, fiind primul baschetbalist român ales în Meciul Stelelor colegiilor americane.

La All Star Game vor participa cei mai buni jucători aflaţi în ultimul an de colegiu, cu excepţia celor angrenaţi cu echipele în semifinalele NCAA.

Potrivit anunţului făcut marţi de FR Baschet, Vlad Moldoveanu, 22 de ani, a fost distins cu mai multe premii individuale în acest sezon, printre care se numără clasarea în topul celor mai buni 50 de marcatori din toate sezoanele şi plasarea ca al doilea marcator al Patriot League în acest sezon. De asemenea, internaţionalul român a bifat un record personal, marcând 39 de puncte într-un singur meci, împotriva echipei Lehigh. În 17 partide din actualul sezon, extrema naţionalei României a marcat peste 20 de puncte pe meci, iar in cinci partide a depăşit 30 de puncte. Această ultimă performanţă data din sezonul 2002-2003.

În ultimul meci jucat în NCAA, cu American University, Vlad Moldoveanu a devenit al 28-lea jucător din istoria echipei sale care a depăşit bariera celor o mie de puncte marcate (1012 în total). Vlad Moldoveanu, care este fiul preşedintelui FR Baschet, Carmen Tocală, a fost inclus în echipa ideală a Patriot League pentru a doua oară consecutiv, devenind al treilea sportiv de la American University care a bifat această performanţă.

Jucătorul român va participa la Draftul NBA şi, probabil, în Liga de vară a NBA. "Sper să fac pasul în NBA. Dacă acesta nu va veni, cu siguranţă voi evolua la o echipă puternică din Italia sau Spania şi sper ca acea echipă să joace în Euroligă", a declarat Vlad Moldoveanu, citat de site-ul oficial al FR Baschet.

×
Subiecte în articol: baschet sporturi vlad moldoveanu