x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start spre Europene

Start spre Europene

de Marius Mihalcea    |    06 Feb 2008   •   00:00
Start spre Europene
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

În vederea pregătirii dificilelor confruntări de la vară cu Italia, campioană mondială en-titre, Franţa, vicecampioană a lumii, şi cu Olanda “tricolorii” îşi vor măsura forţele, pentru început, cu Israelul.

ISRAEL – ROMâNIA / Tel Aviv, azi, ora 20:45, în direct la TVR 1
În vederea pregătirii dificilelor confruntări de la vară cu Italia, campioană mondială en-titre, Franţa, vicecampioană a lumii, şi cu Olanda “tricolorii” îşi vor măsura forţele, pentru început, cu Israelul.


Meciul-test de azi cu naţionala Ţării Sfinte este primul dintr-o serie de trei pe care le va susţine prima noastră reprezentativă până la debutul CE, în următoarele două “tricolorii” urmând să dea piept cu echipele similare ale Rusiei şi ale Muntenegrului. Disputa din această seară, de pe Stadionul Ramat Gan din Tel Aviv, este prima acţiune a elevilor lui Victor Piţurcă după încheierea campaniei de calificare la turneul final al CE, în toamna anului trecut.



OBIECTIVE. Chiar dacă luni părea mai degrabă abătut, din cauza faptului că noul său contract cu FRF nu se întinde pe perioada dorită de el, data scandentă a acestuia fiind 2010, în loc de 2012, odată ajuns în Israel Piţurcă a lăsat deoparte orice amărăciune şi s-a pus pe treabă. Iar după primele şedinţe de pregătire efectuate de “tricolori” în Ţara Sfântă, selecţionerul a făcut o scurtă radiografie a lotului. “Mi-aş fi dorit să-i mai am la dispoziţie pe Daniel şi pe Marius Niculae, pe Mirel Rădoi şi pe Ghionea. Chiar şi aşa însă, vreau să câştigăm primul amical al anului”, a spus Piţurcă. Pentru Cristi Chivu, faptul că meciul cu Israel este unul cu caracter amical nu are nici o relevanţă. “Israel este o echipă care ne va da multe bătăi de cap, iar partida e la fel de importantă ca una cu Spania sau Portugalia. Suntem cu gândul la Euro, fiindcă nu cred că ne va da cineva în judecată dacă ne permitem să visăm la titlul continental”, a spus căpitanul naţionalei noastre. Altfel, după ce Piţurcă a spus că Adrian Mutu este îndreptăţit să aspire la cucerirea Balonului de Aur, atacantul Fiorentinei a precizat că doar atingerea anumitor obiective îi pot aduce mult râvnita distincţie. “Nu am de ce să mă plâng, îmi merge foarte bine, dar ca să câştig Balonul de Aur trebuie să cuceresc titlul european cu echipa României, să iau campionatul Italiei cu Fiorentina şi să fac o figură frumoasă în Liga Campionilor”, a spus cel mai în vogă dintre “tricolori”.


La tineret, doar 0-0

Tineretul României a remizat marţi, 0-0, cu reprezentativă si­mi­lară a Republicii Moldova, într-un meci amical disputat la Tiraspol. Selec­ţionerul, Emil Săn­doi, a aliniat formula: Tătăruşanu – Scutaru, Ninu, Mardare, Sepsi – Torje, Ropotan, Bicfalvi, Chiacu – Ke­şeru, B. Stancu. Au mai jucat: Pantilimon, L. Ganea, Barna, S. Ilie, Deac şi Latovlevici. Ieri, într-un meci contând pentru grupa 10 pentru CE de tineret 2009, din care face parte şi România, Ţara Galilor a învins în deplasare pe Malta cu 1-0.

 

 

Meciuri amicale, azi în Europa

18:00 Macedonia – Serbia

18:30 Islanda – Armenia

19:00 Ungaria – Slovacia

20:30 Turcia – Suedia

20:45 Israel – România (TVR 1)

20:45 Malta – Belarus

21:00 Slovenia – Danemarca

21:15 Grecia – Finlanda

21:30 Croaţia – Olanda

21:30 Cehia – Polonia

21:35 Austria – Germania

21:45 Italia – Portugalia

21:45 Irlanda de Nord – Bulgaria

21:45 Irlanda – Brazilia (Telesport)

21:45 Ţara Galilor – Norvegia

22:00 Anglia – Elveţia

22:00 Georgia – Letonia

22:00 Spania – Franţa (Sport.ro) 



marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport