x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Statut înşelător

Statut înşelător

de Marius Mihalcea    |    18 Dec 2009   •   00:00
Statut înşelător
Sursa foto: Cristi Preda/GAZETA SPORTURILOR/INTACT IMAGES

Chiar dacă va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor din "16-imile" Europa League, campioana României ar putea da peste adversari de calibru precum FC Liverpool, Rubin Kazan sau Atletico Madrid.



Unirea Urziceni are acest statut deoarece este echipa cu cel mai bun coeficient dintre cele care au ajuns în Europa League din Champions League. La tragerea la sorţi care va avea loc astăzi la Nyon, cu începere de la ora 14:00, ialomiţenii vor fi în aceeaşi urnă cu câteva nume grele, cum ar fi Juventus Torino, Olympique Marseille, Wolfsburg şi Şahtior Doneţk, dar, chiar şi aşa, nu vor fi scutiţi de emoţii. Posibilii adversari ai trupei lui Dan Petrescu? Liverpool, Atletico Madrid, Rubin Kazan, Standard Liege, şi ele venite tot din Liga Campionilor, plus Hertha Berlin, Panathinaikos, Fulham, FC Bruges, Athletic Bilbao, Everton, Villarreal şi FC Copenhaga.

La aceste echipe urmau să se mai adauge aseară, în funcţie de rezultatele din ultima etapă a grupelor A, B, C şi H din Europa League, Twente sau Sheriff Tiraspol, Hamburg sau Hapoel Tel Aviv, Valencia, Lille sau Genoa şi Ajax, Anderlecht ori Dinamo Zagreb.

"Nu mă aştept să avem un adversar facil, pentru că în această fază a competiţiei nu se mai pune problema de aşa ceva, dar vom da totul pentru calificare, ca şi până acum", a declarat managerul general al Unirii, Mihai Stoica. Meciurile din "16-imile" Europa League se vor disputa în dublă manşă, turul fiind programat la 18 februarie 2010, iar returul o săptămână mai târziu, la 25 februarie.

×
Subiecte în articol: sport